Головна Новини Політика зовнішня політика Північна Корея запустила ракету у напрямку Японії
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея запустила ракету у напрямку Японії

КНДР підтримує Росію та Китай

19 березня 2023, 12:18
Поділіться публікацією:

Північна Корея зранку в неділю, 19 березня, запустила балістичну ракету малої дальності у бік Японського моря. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на агентство Yonhap та армію Південної Кореї.

Північна Корея запустила ракету у напрямку Японії

У війні в Україні КНДР підтримує Росію

Як повідомляє агентство Reuters, північнокорейська ракета піднялася на висоту 50 км і подолала відстань 800 кілометрів. За даними японської берегової охорони, об'єкт впав у море, передає DW . Це вже треті ракетні випробування КНДР з 12 березня, коли стартували найбільші за останні п'ять років спільні військові навчання Південної Кореї та США під назвою Warrior Schield. Північна Корея заявила, що розглядає ці навчання як "тренування вторгнення", хоча у Сеулі та Вашингтоні наголосили, що відпрацьовується виключно оборона.

Раніше цього року КНДР проводила ракетні випробування 1 січня, 19 та 20 лютого. У 2022 році Північна Корея запустила більше ракет, ніж будь-коли, провівши понад 50 ракетних випробувань, незважаючи на резолюції Радбезу ООН, які закликали їх припинити.

Нагадаємо, що КНДР підтримує Росію — під час голосування в ООН з питань війни в Україні представник Північної Кореї голосує одноголосно з Росією, Білоруссю, Еритреєю, Нікарагуа, Малі та Сирією.

Крім того, минулого року КНДР пропонувало Путіну сто тисяч добровольців для боротьби з "українським фашизмом" . Пізніше з КНДР до РФ пішли вантажні потяги. Ймовірно, КНДР таємно постачає РФ снаряди та боєприпаси для війни в Україні.

Що можуть означати заяви північнокорейських політиків щодо України, розповіли українські експерти.

За словами Ігоря Тишкевича, із Пхеньяну звучать досить різкі антизахідні, антиукраїнські заяви, оскільки країна залежить економічно як від Китаю, так і від Росії.

"Це два ключові партнери КНДР, яка, природньо, намагається бути або "контрабандною хвірткою", або посередником у торгівлі низкою товарів. При цьому максималізувати прибутки від своєї, зокрема проросійської позиції", — резюмує експерт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини