Головна Новини Політика зовнішня політика У Вірменії завершили ратифікацію документа, якого боїться Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

У Вірменії завершили ратифікацію документа, якого боїться Путін

Глава вірменської держави завершив ратифікацію Римського статуту, згідно якого може бути затриманий Путін

14 жовтня 2023, 23:45
Поділіться публікацією:

Вірменія завершила процедуру ратифікації Римського статуту, що регулює роботу Міжнародного кримінального суду. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на канцелярію вірменського президента.

У Вірменії завершили ратифікацію документа, якого боїться Путін

Путін

"13 жовтня президент Республіки Вірменія Ваагн Хачатурян підписав заяву про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду, підписаного 17 липня 1998 року", – йдеться у повідомленні.

Крім того, президент Вірменії підписав заяву парламенту "Про визнання зворотної дії юрисдикції Міжнародного кримінального суду Республікою Вірменія", можливість чого передбачена статтею 12 частиною 3 Статуту.

Нагадаємо, що Міжнародний кримінальний суд своїм рішенням видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна за підозрою у скоєнні ним злочинів проти людяності, а саме насильницькому переміщенні ним та його підручними українських дітей до Росії. Ці дії можуть трактуватися як акти геноциду, оскільки без дозволу законних опікунів українських дітей передають на усиновлення до російських родин, переривають їхній зв'язок з Україною, сприяють їхній асиміляції.

Після ухвалення цього рішення президент Росії тривалий час не залишав Росії, побоюючись арешту. Він проігнорував участь у саміті БРІКС, який проходив у ПАР. І лише вчора зміг відвідати столицю Киргистану Бішкек.

Станом на 2023 рік 137 держав підписали Римський статут. Ратифікували його 124, з них 33 — держави Африки, 20 — держави Азіатсько-Тихоокеанського регіону, 18 — Східної Європи, 28 — держави Латинської Америки та Карибського басейну та 25 — із Західної Європи та інших регіонів.

Тим часом, ХАМАС визнав свою "помилку".

У ЗСУ з'являться спеціальні бронежилети.

А Україна здобула важливу спортивну перемогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини