Головна Новини Політика зовнішня політика У Вашингтоні обговорили майбутню зустріч президентів України та США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Вашингтоні обговорили майбутню зустріч президентів України та США

Українська делегація зустрілася із Державним секретарем США та обговорила напрями партнерства між країнами

6 серпня 2021, 09:10
Поділіться публікацією:

У Вашингтоні обговорили майбутню зустріч президентів України та США

Зустріч представників України з Держсекретарем США. Фото Офісу президента

До Сполучених Штатів Америки (США) вилетіли представники України для переговорів у Білому домі. Наразі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою й очільником Офісу президента Андрієм Єрмаком зустрівся Державний секретар США Ентоні Блінкен. Про це повідомляють у пресслужбі Офісу президента.

Під час офіційної зустрічі вони обговорили заздалегідь заплановані переговори між президентами України та США.

Нагадаємо, що зустріч між лідерами країн має відбутися 30 серпня. Володимир Зеленський прилетить до США з офіційним візитом, щоб поспілкуватися з президентом Джозефом Байденом. Серпневі переговори повинні сприяти покращенню стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами.

Також Дмитро Кулеба, Андрій Єрмак та Ентоні Блінкен поспілкувалися про партнерство між державами у військово-технічній сфері та сфері безпеки з огляду на продовження обстрілів на Сході України. Було розглянуто питання енергетичної безпеки нашої держави, боротьби з корупцією, запровадження реформ, зокрема й у судовій системі.

Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Сполучені Штати підтримують проведення Кримської платформи й готові сприяти у протидії збройній агресії Росії проти України. Крім того, Ентоні Блінкен запевнив, що США повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Як повідомляється на сайті Білого дому, 4 серпня міністр закордонних справ та очільник Офісу президента України зустрілися ще й із радником з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

"Українські представники розглянули нашу надійну програму співпраці щодо вирішення оборонних завдань Києва, потреб у енергетичній безпеці та реформ управління й антикорупції, а також наш спільний підхід до прав людини та демократії у регіоні", — йдеться у повідомленні.

Своєю чергою Дмитро Кулеба зазначив, що ця зустріч двох президентів дуже важлива, адже для обговорення є чимало "великих тем".

Зазначимо, що переговори між президентами України та США відбудуться після установчого саміту Кримської платформи, яку Кулеба назвав наймасштабнішою в історії України міжнародною подією.

Як повідомляв портал "Коментарі", Давид Арахамія пояснив, чому зустріч Байдена із Зеленським може не відбутися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини