Головна Новини Політика зовнішня політика Скандальні заяви Арахамії: чому зустріч Байдена із Зеленським може не відбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальні заяви Арахамії: чому зустріч Байдена із Зеленським може не відбутися

Політичний оглядач розповів, наскільки доречні заяви голови фракції "Слуга народу" напередодні можливої зустрічі президентів України та США

30 липня 2021, 11:00 comments1395
Поділіться публікацією:

Очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що Україна могла б "шантажувати весь світ", якби зберегла ядерний потенціал, а підписання Будапештського меморандуму стало її "фатальною помилкою".

Скандальні заяви Арахамії: чому зустріч Байдена із Зеленським може не відбутися

Джо Байден і Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

"Україні не варто відмовлятися від ядерної зброї в обмін на Будапештський меморандум: з нею по-іншому говорили б, вона могла б шантажувати весь світ, щоб отримувати гроші на обслуговування ядерного потенціалу", — заявив президент Володимир Зеленський устами Арахамії.

Саме так потрібно інтерпретувати цю заяву, тому що такого роду меседжі узгоджуються на Банковій. Таку позицію для видання "Коментарі" озвучив політичний оглядач Павло Нусс.

"Так, я погоджуся з тим, що відмова від ядерного потенціалу — помилка. Але ось з тезою про шантаж наших партнерів (він навіть не посоромився акцентувати увагу на тому, що шантажувати саме їх, а не Росію, наприклад) навряд чи. І ця дурна заява Давида Арахамія прозвучала перед можливими переговорами з президентом США Джо Байденом. Я впевнений, що після німої реакції Зеленського на Берлінсько-Вашингтонські домовленості і агресивні висловлювання його оточення, після заяв "слуг" про бажання шантажувати Захід ядерною зброєю зустріч Зеленського з Байденом може і не відбутися. Можливо навіть, це і є мета Зеленського — зрив такої зустрічі", — зазначає експерт.

Павло Нусс впевнений, що з такими підходами до дипломатії Україна майже втратила національні інтереси в частині газопроводу "Північний потік-2", а завтра — з подібною дипломатією — як знати, може й Донбас, і Крим.

"І, так. За кожне слово Арахамії і дії інших "слуг" — персональна відповідальність лежить на Зеленському. Виключно", — підсумував політичний оглядач.

Раніше портал "Коментарі" писав, що стоїть за висловлюваннями "слуги народу" Давида Арахамії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Acnekmop

30 липня 2021, 13:29

Сказал правду - как бы быть могло, но не стало. Только это спустя столько лет "коллективный запад" оценит ровно так, как и уже готов... Арахамия тут именно "человек от Запада", который помогает ему сказать: ...ну вы видите, и с Северным потоком - 2 у Украины те же намерения...

Олег

30 липня 2021, 10:40

Жаль Президента, що понабирав таких шантажистів в сою команду. Соромно.


Новини