Головна Новини Політика зовнішня політика У Туреччині розповіли, чому не скасували постачання "Байракторів" Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині розповіли, чому не скасували постачання "Байракторів" Україні

У турецькому уряді заявили, що наявні домовленості щодо постачання Україні бойових дронів "Байрактарів" не пов'язані із ситуацією безпеки в регіоні.

6 грудня 2021, 16:19
Поділіться публікацією:

Офіційна Анкара заявила про те, що домовленості про постачання Україні бойових дронів "Байрактарів" не є реакцією на ситуацію з безпекою у регіоні. Як передає портал "Коментарі", таку позицію в інтерв'ю "Hürriyet" озвучив голова Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір.

У Туреччині розповіли, чому не скасували постачання "Байракторів" Україні

Безпілотник "Байрактар". Фото: GETTY IMAGES

Чиновник пояснив, що угода про постачання дронів була досягнута ще до того, як виникла напруженість у регіоні. Тому постачання Україні дронів "Байрактар" – це виконання своїх зобов'язань із боку Туреччини. Отже, неправильно трактувати постачання безпілотників Києву як реакцію на загострення ситуації на сході української держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти проаналізували ситуацію з поставками турецькою стороною України дронів "Байрактар" у кількості, яка набагато перевищує ту кількість, про яку було зазначено раніше. Військовий експерт Микола Бєлєсков вважає, що є великі сумніви щодо того, що Туреччина поставила Україні набагато більше безпілотників, ніж було домовлено раніше. Ця інформація ще має бути перевірена.

Політолог, конфліктолог Богдан Петренко застерігає владу України в тому, що в особі Туреччини ми вже набули надійного союзника та партнера. Бо Туреччина – це країна, яка завжди відстоює свої інтереси і сьогодні їй вигідно співпрацювати з Україною, а завтра може бути вигідно співпрацювати з Росією. Все упирається в економічні інтереси. Але на сьогоднішній день співпраця з Анкарою є неоціненною, тому що Туреччина сьогодні — це один з лідерів у світі і цілком може конкурувати навіть к Китаєм та США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини