Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ відреагували на переговори Путіна, Меркель і Макрона по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ відреагували на переговори Путіна, Меркель і Макрона по Донбасу

Арестович вважає, що без України нічого зробити не можна

31 березня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента України Олексій Арестович прокоментував переговори Ангели Меркель, Еммануеля Макрона і Володимира Путіна з питання війни на Донбасі без Володимира Зеленського. Про це він повідомив в коментарі виданню "Інтерфакс-Україна".

У ТКГ відреагували на переговори Путіна, Меркель і Макрона по Донбасу

Путiн, Меркель та Макрон

За словами Арестовича, нічого страшного в тому, що Німеччина, Франція і Кремль обговорюють України, адже цього ніхто не може заборонити. Він зазначив, що Україна також обговорює Росію з німцями, французами та американцями. Речник української делегації сказав, що президенти можуть спілкуватися між собою.

Також він підкреслив, що переговорами без участі України Росія маніпулює інформацією і вводить суспільство в оману ще з 2014 року, показуючи, що нібито наша країна має слабку позицію. Арестович заявив, що обговорювати глави держав можуть що завгодно, проте без України ніяких рішень прийматися не буде.

За його словами, наші міжнародні партнери не нехтують правами України. Він сказав, що Макрон звинуватив Росію в ескалації ситуації на Донбасі, а тому підстав для хвилювання і зайвих емоцій зараз немає. Спікер нагадав, що Україна веде незалежну політику і є суверенною державою, а від наративу про слабкість нашої країни нам пора відмовитися.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Путіна прокоментували переговори по Донбасу без України.

Читайте також про провали і досягнення міністра Степанова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини