Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ розповіли, за якої умови Зеленський зустрінеться з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ розповіли, за якої умови Зеленський зустрінеться з Путіним

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук назвав головну умову для зустрічі президентів Зеленського і Путіна

26 квітня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Глава української делегації в мінській ТКГ і перший президент України Леонід Кравчук назвав головну умову для зустрічі глави держави Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це він повідомив в коментарі виданню "УНН".

У ТКГ розповіли, за якої умови Зеленський зустрінеться з Путіним

Володимир Зеленський. Фото: ОП

За його словами, Путін заявив про готовність зустрітися із Зеленським у Москві в будь-який зручний для нього час, однак без обговорення питання війни на Донбасі, проте тут постає питання про те, що ще можна обговорювати з главою країни-агресора. Кравчук зазначив, що на Донбасі кожен день гинуть люди і йде війна, а значить, що Президент України не може їхати в Москву, коли невідома порядок денний.

Перший президент зазначив, що Володимир Зеленський не зустрічатиметься з Путіним в будь-якій точці світу, поки той не погодиться обговорювати питання війни на Донбасі. Кравчук підкреслив, що якби Зеленський погодився зустрінеться з Путіним на умовах Москви, то світу на Донбасі досягти б не вдалося.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Всі 7 років переговорів росіяни схиляють українську сторону до прямих переговорів з бойовиками в ОРДЛО, однак стороною конфлікту є саме Росія.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Путіна прокоментували майбутню зустріч з Байденом.

Читайте також про можливу подачу води в окупований Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини