Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ розповіли про бажання Росії залучити до переговорів Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ розповіли про бажання Росії залучити до переговорів Януковича

Олексій Арестович прокоментував висловлювання Козака про те, що Януковича могли залучити до переговорів по Донбасу

9 квітня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента України Олексій Арестович прокоментував висловлювання заступника глави адміністрації президента РФ Дмитра Козака про те, що побіжного президента Януковича могли залучити до переговорів по Донбасу. Про це він повідомив в коментарі виданню "РБК-Україна".

У ТКГ розповіли про бажання Росії залучити до переговорів Януковича

Вiктор Янукович

На прес-конференції 8 квітня Козак заявив про те, що Кремль ще в серпні 2019 року пропонував посадити за стіл переговорів побіжного президента України Віктора Януковича, який ховається в Росії нібито у відповідь на пропозицію України залучити депутатів місцевих рад, яких вибрали у 2010 році.

За словами Арестович, Козак на прес-конференції розповідав анекдоти, а його заява про участь Януковича в переговорах є вигадкою. Причиною провокацій з боку Козака він назвав той факт, що Україна не йде на поступки Росії в переговорах і не приймає позицію Кремля.

Він зазначив, що Росія намагається показати, що не є стороною конфлікту, змушуючи нашу країну сісти за стіл переговорів з терористами "ЛДНР".

Довідка: Олексій Арестович був призначений спікером української делегації в мінській ТКГ в жовтні 2020 року. У грудні глава Офісу президента України Андрій Єрмак призначив його позаштатним радником зі стратегічних комунікацій. До приходу в політику Арестович був відомий як блогер, військовий оглядач, актор, лектор і ветеран війни на Донбасі. Віктор Янукович був президентом України з 2010 по 2014 рік, він втратив владу після подій Революції Переваги, коли втік до Росії в лютому 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про візит президента Зеленського на Донбас.

Читайте також, чому переговори по Донбасу зайшли в глухий кут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини