Головна Новини Політика внутрішня політика Екстрене засідання ТКГ: що не дає повернути переговори в конструктивне русло
commentss НОВИНИ Всі новини

Екстрене засідання ТКГ: що не дає повернути переговори в конструктивне русло

Доктор юридичних наук експостпред президента України в АР Крим Борис Бабін підкреслює, що Україна вживає всіх можливих заходів для деескалації ситуації

8 квітня 2021, 21:58
Поділіться публікацією:

На позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи (далі — ТКГ) не вдалося досягти конкретних результатів щодо зміцнення перемир'я на Донбасі. Росія традиційно звинувачує Україну, Україна — Росію. Сайт ж на фронті продовжує загострюватися.

Екстрене засідання ТКГ: що не дає повернути переговори в конструктивне русло

Донбас. Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

Що не дає повернути переговори в конструктивне русло? З цими питаннями порталу "Коментарі" допомогли розібратися експерти.

Аналітик Українського незалежного центру політичних досліджень, представник Національної платформи для діалогу про мир і безпечну реінтеграцію Юлія Тищенко підкреслює, що РФ традиційно продовжує використовувати інструмент загострення на лінії зіткнення як елемент тиску.

"Наразі вирішуються завдання додаткової легітимації ОРДЛО як "сторони переговорів". Росія ж позиціонує себе як посередника в конфлікті. Так, за даними української сторони, йдеться про створення додаткових контролюючих структур за режимом припинення вогню на лінії зіткнення, де представники ОРДЛО були б стороною такого моніторингу, а РФ — посередником", — зазначає Юлія Тищенко.

На її думку, загалом загострення на Сході, а також збільшення військової присутності РФ біля українського кордону — це частина зусиль країни-агресора щодо створення тиску на процеси врегулювання і загальну архітектуру безпеки в ЄС, а також на нові риси у відносинах РФ і США. Досить згадати заяви нового очільника Білого дому Джо Байдена про "Путіна-вбивцю", обіцянку щодо додаткових санкцій і так далі.

"Змінити ситуацію може демонстрація підтримки України з боку партнерів, загальний моніторинг ситуації на лінії зіткнення. Однак нині події не дають підстав для оптимізму. Криза триває", — резюмує аналітик.

Доктор юридичних наук експостпред президента України в АР Крим Борис Бабін підкреслює, що Україна вживає усіх можливих заходів для деескалації ситуації.

"На жаль, якщо РФ взяла курс на зрив переговорів і створення нібито передумов для відновлення активних бойових дій, то ніякі "переговори контактної групи" її не зупинять, — впевнений Борис Бабін.
Втім, можна визначити одну позитивну тенденцію, а саме озвучену українською стороною відмову від Мінська як від переговорного майданчика. В умовах нинішнього політичного режиму в Білорусі, практично не визнаного значущою частиною світової спільноти і все більш підконтрольного РФ, — це правильне рішення, про необхідність якого я говорив із серпня 2020 року".

Нагадаємо, що саме тоді Лукашенко проголосив себе президентом, хоча результати виборів були поставлені під сумніви і жителями Білорусі, які вийшли на акції протесту (режим їх жорстоко придушував), і практично всіма демократичними країнами.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 9 квітня перебував з робочою поїздкою на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

9 квітня 2021, 12:53

Дає повернути переговори в конструктивне русло лише прохання до країн підписання Будапештського меморандума, як ГАРАНТІВ територіального захисту України від військової інтервенції, про розміщення на території України проти ракетних зенітних комплексів ПЗРК та розміщенні винищувачів та стратегічних бомбардувальників на усіх військових аеродромах в Усій Україні. Кацапоморді фідерасти обхєзаються на другий же день...!!!


Новини