Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ пояснили, що потрібно зробити, щоб зупинити агресію Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ пояснили, що потрібно зробити, щоб зупинити агресію Росії

Нині США демонструють політику стримування стосовно Росії, що особливо не допомагає Україні

7 травня 2021, 16:34
Поділіться публікацією:

Україні слід продовжувати наполягати на необхідності перегляду основ "Мінських домовленостей". На думку журналіста, представника вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Сергія Гармаша, лише такі дії можуть допомогти зупинити російсько-українську війну, повідомляє "Обозреватель".

У ТКГ пояснили, що потрібно зробити, щоб зупинити агресію Росії

Член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш. Фото з відкритих джерел

Гармаш переконаний, що Україна, протистоячи російській агресії, не повинна цілком покладатися на іноземних партнерів.

За словами журналіста, ті ж США нині більше зацікавлені у змаганні з Китаєм, який посилює свої позиції на міжнародній арені. Росія ж хоча і "демонструє зуби", але особливої небезпеки для Штатів не несе, впевнений Сергій Гармаш.

За його словами, американці цілком могли зробити все можливе, щоб Росія зупинила свою агресію ще на самому початку, у 2014 році. Однак, можливо, Вашингтону було вигідно, щоб РФ послабила свої загальні позиції в очах інших держав, передбачає Гармаш.

Член української делегації в ТКГ не сумнівається, що президент США Джозеф Байден буде допомагати Україні в нинішній ситуації на Донбасі. Однак про політику стримування (а саме її, на думку Гармаша, демонструють Штати, — ред.) вже не йдеться — потрібно зупиняти агресію повністю.

Одним із варіантів подальшого розвитку подій Сергій Гармаш бачить "переписування" "Мінська". За його словами, ці домовленості не вигідні Україні, проте їх продовжує підтримувати як РФ, так і більшість іноземних партнерів (включно з Америкою).

Важливим кроком, пояснює Гармаш, стане визнання Росії стороною конфлікту. І якщо світова спільнота це давно зробила, то Путін і його уряд продовжують говорити, що "іхтамнет".

Сергій Гармаш акцентує увагу на тому, що тільки після прийняття Росією на себе зобов'язань за виражену агресію можна буде говорити про встановлення миру на Донбасі.

При цьому журналіст вважає, що якби РФ не намагалася прикритися представниками так званих "Л-ДНР" у "Мінських переговорах", то діалог можна було б побудувати куди швидше.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яким чином Штати можуть бути задіяні у врегулюванні військового конфлікту з Росією.

Також на порталі ви можете дізнатися про спробу однієї з донбаських терористок проникнути на підконтрольну Києву територію України. Більше подробиць — у нашій публікації.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ніколка

7 травня 2021, 17:40

Звичайно політика річ хитра, навіть хитромудра. У мене є думка що пора російським терористам-найманцям хорошенько дати по зубах у відповідь на їх обстріли(які безумовно скеровані Москвою). Та повернутися до лінії розмежування встановленою Мінськими угодами, повернути позиції здані тупими односторонніми зеленими "відведеннями". Провести "навчання" всіх родів військ на Донецькому і Луганському напрямках. Активізувати розвідку, розвернути всі засоби захисту; ППО. Активізувати роботу СБУ по виявленню та знешкодженню рос. шпигунів та місцевих сепарів(які відкрито ведуть терор по відношенню до демобілізованих солдат і офіцерів АТО ! Інакше навіщо тримати на складах установки Контрбатарейної боротьби, Джавеліни, Байрактари?? Московія в даний час не може кинути свої війська. Страшно! Їх уже довели до розуміння Межі. Один їх крок до агресії і їм опустять "залізну завісу". Я спостерігаю як захлинаються у скаженій злобі їх "телевізійні стратеги". Говорять, а самі на місці встояти не можуть!


Новини