Головна Новини Політика зовнішня політика У США звернулися до Байдена щодо України і Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

У США звернулися до Байдена щодо України і Зеленського

Волкер вважає, що Україна дуже важлива для Заходу

23 лютого 2021, 13:00 comments1315
Поділіться публікацією:

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що адміністрація нового президента США Джо Байдена повинна вийти на зв'язок з президентом України Володимиром Зеленським. Про це він написав у статті, яку опублікували на сайті Центру аналізу європейської політики.

У США звернулися до Байдена щодо України і Зеленського

Фото: White House

За словами Волкера, факт успішної України є дуже важливим для країн Заходу. Він наполіг на тому, щоб Сполучені Штати скоріше відновлювали активну співпрацю з нашою країною.

Дипломат зазначив, що розмова держсекретар Ентоні Блінкена і міністра закордонних справ Дмитра Кулеби є хорошим початком, проте необхідно встановити контакт між Джо Байденом і Володимиром Зеленським, щоб запустити оновлення партнерства України і США на стратегічному рівні.

Він сказав, що розмова між Байденом і Зеленським необхідно провести якомога швидше для задування тони співпраці між президентськими адміністраціями. Волкер зазначив, що для України це матиме величезне значення.

Також дипломат згадав про провокаційні заяви російських пропагандистів, які закликали приєднати окупований Донбас до РФ. Він сказав, що в Білому Домі повинні жорстко відреагувати на провокацію Кремля.

Волкер наголосив на важливості стратегічного діалогу між Україною і США з геополітичних і стратегічних питань.

Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року. У грудні його перемогу затвердила колегія вибірників. Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що США можуть зробити для повернення Криму.

Читайте також про можливі варіанти розвитку ситуації на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

23 лютого 2021, 13:11

Есть небольшой шанс, что Зеленский получив союзника в лице Байдена окончательно избавится от необходимости заигрывать с олигархами и финансовыми группами в Украине, что однозначно позволит начать реформирование Украины.


Новини