Головна Новини Політика зовнішня політика У США планують заборонити визнання окупації Криму Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У США планують заборонити визнання окупації Криму Росією

Законопроект вже внесений до Конгресу

10 лютого 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

У США хочуть на законодавчому рівні заборонити визнавати окупацію Криму Росією, яка сталася у 2014 році. Відповідний законопроект вже внесений до Конгресу. Про це стало відомо з картки відповідного документа на офіційному сайті законодавчого органу.

У США планують заборонити визнання окупації Криму Росією

Капiтолiй. Фото: iStock

Документ пропонує ввести заборону для уряду США на визнання окупації Криму РФ. Ініціатором законопроекту виступив член Палати представників від Демократичної партії Джеральд Конноллі.

Документ передбачає офіційну заборону на визнання російських претензій на суверенітет над Кримом на рівні американського уряду. Законопроект вже направлений до комітету Палати представників з іноземних справ для розгляду. На сьогодні текст самого документа не опублікований в публічному доступі. 

Варто нагадати, що в березні 2019 року Комітет у закордонних справах Палати представників також виносив на розгляд документ, який забороняв здійснювати будь-які дії, які визнають окупацію Криму Росією. Тоді цю ініціативу підтримали 427 конгресменів.

Довідка: в березні 2014 року на території Криму з'явилися військові без розпізнавальних знаків, які захопили Верховну Раду, сімферопольський аеропорт та інші об'єкти критичної інфраструктури. 16 березня був проведений незаконний "референдум", який не був визнаний Україною та міжнародною спільнотою.

Через кілька днів президент РФ Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до Росії. Пізніше він визнавав, що "зеленими чоловічками" були кадрові військові Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли буде винесено вердикт суду про катастрофу малайзійського боїнга на Донбасі.

Читайте також чим планує займатися Дональд Трамп після імпічменту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини