Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, коли Міжнародний суд винесе вердикт у справі MH-17
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Міжнародний суд винесе вердикт у справі MH-17

Названо дату

9 лютого 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Стало відомо, коли Міжнародний суд ООН винесе рішення у справі про збиття малайзійського боїнга MH-17 в небі над Донбасом влітку 2014 року. Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, передає видання "Уніан".

Стало відомо, коли Міжнародний суд винесе вердикт у справі MH-17

MH-17. Фото: Google

За його словами, вердикт міжнародних судів може бути оприлюднений до кінця 2023 року. Він зазначив, що в справі про збиття малайзійського літака необхідно чітко розділяти блоки, за якими проходить розслідування катастрофи.

Таким чином, є кримінально-правовий трек, по якому проходить суд в Гаазі, а також є блок, за яким Росія переслідується, як держава, що фінансує тероризм.

Єнін зазначив, що всі судові процеси проходять паралельно і мають одну мету — привернути до відповідальності Росію, як держава, її керівництво і конкретних виконавців злочину. Дипломат зазначив, що наразі важко сказати остаточні дати закінчення кримінального процесу у справі про катастрофу MH-17.

Він сказав, що зараз стартує четверта стадія судових слухань, на яку відведено весь 2021 рік. Єнін підкреслив, що в міжнародному суді ООН Росія намагається затягувати перехід до розгляду питання по суті, посилаючись на пандемію.

Заступник глави МЗС сказав, що у них є календар, в якому закінчення всіх судових розглядів датована кінцем 2023 року.

Малайзійський Боїнг MH-17 був збитий російськими терористами "ДНР" в липні 2014 року в Шахтарському районі Донецької області. На його борту знаходилися 298 осіб, вони всі загинули.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що журналістів каналів Медведчука можуть перестати пускати в Раду.

Читайте також, чи існує альтернатива Мінському процесу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини