Головна Новини Політика зовнішня політика У секторі Газа звільнили 17 заручників
commentss НОВИНИ Всі новини

У секторі Газа звільнили 17 заручників

У групі 13 ізраїльтян і чотири таїландці, раніше захоплені терористами ХАМАС

25 листопада 2023, 23:49
Поділіться публікацією:

У ЦАХАЛ заявили, що отримали від Червоного Хреста інформацію про те, що друга група заручників прямує до КПП "Рафах" на кордоні з Єгиптом. Про це повідомляють "Коментарі".

У секторі Газа звільнили 17 заручників

Раніше звільненні заручники

Раніше Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив, що прийняв від ХАМАС групу заручників — 13 ізраїльтян та 4 іноземців, передає канал "Аль-Кахіра Аль-Іхбарія". За його інформацією, зараз єгипетська сторона контролює "процес передачі палестинських ув'язнених", випущених із ізраїльських в'язниць в обмін на заручників.

Раніше ЦАХАЛ заявив, що армія Ізраїлю продовжить операцію із "зачистки" сектору Газа, якщо ХАМАС до півночі не звільнить другу групу заручників, повідомляв 13-й канал ізраїльського ТБ. Палестинці відмовлялися видавати захоплених доти, доки Ізраїль не впустить вантажівки з гуманітарною допомогою у північний сектор Газа. У свою чергу Єрусалим заявляв, що усі 200 фур отримали дозвіл на в'їзд. Пізніше Катар заявив, що криза подолана і угода про обмін заручниками буде дотримуватися.

Раніше між Ізраїлем та ХАМАС було досягнуто згоди про тимчасове перемир'я. Згідно з угодою з терористами ХАМАС, 50 викрадених (із 239) — жінок та дітей — будуть звільнені за чотири дні, протягом яких у бойових діях настане затишшя. Звільнення кожних десяти додаткових викрадених призведе до додаткового дня перепочинку. Натомість Ізраїль звільнить 150 терористів ХАМАС (переважно жінки-терористи та неповнолітні терористи), які перебувають в ізраїльських в'язницях за скоєння терактів. Також єврейська держава дасть змогу завести у сектор Газа гуманітарну допомогу.

Тим часом, Україна може отримати бойові кораблі від союзників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини