Головна Новини Політика зовнішня політика У розвідці повідомили сенсаційні дані про окупацію Криму Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У розвідці повідомили сенсаційні дані про окупацію Криму Росією

Розвідники неодноразово доповідали керівництву країни

23 лютого 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

В українській розвідці зробили сенсаційну заяву про захоплення Криму Росією. Стало відомо, що окупація півострова готувалася задовго до 2014 року. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі "Радіо Свобода".

У розвідці повідомили сенсаційні дані про окупацію Криму Росією

Фото: Reuters

За його словами, Чорноморський флот РФ в Севастополі був головною загрозою, яка постійно наростала. Він зазначив, що військове угруповання Росії в будь-який момент могла почати повномасштабну війну проти України.

Він сказав, що перші ознаки окупації Криму військовим способом було видно під час накачування прояви сепаратистських настроїв за допомогою різних воєнізованих груп на півострові. Наприклад, російські морпіхи на своїх полігонах відкрито відпрацьовували підготовку та оснащення бойовиків в Криму.

Розвідник повідомив, що у 2013 році росіяни створили військове угруповання, яке займалося забезпеченням безпеки проведення зимової Олімпіади в Сочі. Під час проведення турніру військові відпрацьовували блокування морської акваторії та повітряного простору, а також проводили розвідку проти України.

Скібіцький сказав, що Росія готувала і відпрацьовувала окупацію Криму на спільних військових навчаннях з Білоруссю у 2013 році.

Довідка: в березні 2014 року на території Криму з'явилися військові без розпізнавальних знаків, які захопили кримський парламент, аеропорт в Сімферополі та інші об'єкти стратегічної інфраструктури. 16 березня був проведений незаконний "референдум", який не був визнаний Україною та міжнародною спільнотою. Через кілька днів Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, які можуть бути варіанти розвитку ситуації на Донбасі.

Читайте також, що можуть зробити США для деокупації Криму.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини