Головна Новини Політика зовнішня політика У розмові з Путіним про Україну Джонсон поставив Кремль перед фактом
commentss НОВИНИ Всі новини

У розмові з Путіним про Україну Джонсон поставив Кремль перед фактом

Джонсон заявив, що в НАТО не мають наміру гарантувати, що Україна не стане членом Альянсу

3 лютого 2022, 07:20
Поділіться публікацією:

Під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наголосив на двох моментах. Перший – офіційний Лондон наполягатиме на включенні України у переговори з Росією. Другий – Україна як одна з європейських країн має повне право приєднатися до НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в прес-релізі бесіди, опублікованому на сайті британського уряду.

У розмові з Путіним про Україну Джонсон поставив Кремль перед фактом

Путін та Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Борис Джонсон нагадав Володимиру Путіну, що НАТО не змінює своїх принципів і продовжує проводити політику "відкритих дверей", за якою будь-яка країна Європи має право претендувати на членство в Альянсі. НАТО не може використовувати виборчий механізм, відмовляючи одним у членстві та надаючи таке право іншим. Тому Україна як європейська держава має право самостійно обирати – приєднатися до НАТО чи ні.

За словами глави британського уряду, діалог та врегулювання суперечок дипломатичним шляхом – це пріоритет, тому було б правильно включити Україну в переговорний процес з Росією.

Прес-служба уряду Великої Британії зазначила, що обидва лідери погодилися з тим, що загострення на українсько-російському кордоні не відповідає жодним інтересам.

У прес-службі Кремля, звичайно, вирішили по-своєму трактувати підсумки розмови. У Москві наголосили на тому, що Україна продовжує відмовлятися виконувати Мінські угоди, а також на тому, що в НАТО вирішили проігнорувати і поставитися несерйозно до гарантій безпеки, які зажадала Росія.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти в ексклюзивному інтерв'ю для нашого видання розповіли, чому Україна раптом стала пріоритетом для Британії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини