Головна Новини Політика зовнішня політика У Росії зраділи через "трабл" Італії, яка підтримала Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії зраділи через "трабл" Італії, яка підтримала Ізраїль

У Римі розмістили світлове підсвічування у кольорах ізраїльського прапора та герба на пам'ятнику, присвяченому взяттю Єрусалима римлянами

11 жовтня 2023, 23:50 comments1510
Поділіться публікацією:

Влада Риму підсвітила на підтримку Ізраїлю Тріумфальну арку Тита. Її звели в Римській імперії на згадку про взяття Єрусалима в 70 році н.е. Про це повідомляють "Коментарі".

У Росії зраділи через "трабл" Італії, яка підтримала Ізраїль

Арка Тіта в Римі

Посольство Італії в ізраїлі опублікувало твіт із фотографією, на якій зображене підсвічування прапором Ізраїлю та єврейською зіркою Давида Тріумфальної арки Тита в Римі. Тим самим італійська влада хотіла продемонструвати підтримку Ізраїлю в його боротьбі проти терору ХАМАС.

Раніше таке ж підсвічування розмістили на Бранденбурзьких воротах у Берліні.

Російські паблики сприйняли дії італійської влади як грубу помилку.

"Готуйтеся, ця новина змусить вас кричати в голосину, — радіють рашисти в одному з пабліків. — У Римі стоїть арка Тита. Зведена вона була в 70 році нашої ери на честь перемоги Риму над повсталими юдеями і руйнування Єрусалима. Що зробила нинішня влада? Не знайшли нічого кращого, ніж проектувати на арку прапор Ізраїлю".

Втім, рашисти не врахували, що згадана арка наочно доводить єврейську приналежність Єрусалиму в суперечках прихильників Ізраїлю і Палестини.

Тріумфальна арка Тита — однопрогонова тріумфальна арка, розташована на давній Священній дорозі на південний схід від Римського форуму. Збудована імператором Доміціаном невдовзі після смерті Тита у 82 році н. е. на згадку про взяття Єрусалима в 70 році н. е. Арка широко відома, насамперед, своїм барельєфом усередині прольоту, у якому зображено ходу з трофеями, захопленими в Єрусалимі, зокрема з менорою.

Тим часом, Ліндсі Грем заявив про початок релігійної війни за Ізраїль.

Російський пропагандист і актор видав цинічну заяву про розбомблений театр у Маріуполі.

А відома співачка з України взяла російський паспорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини