Головна Новини Політика зовнішня політика У Росії запропонували "стерти Таллінн"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії запропонували "стерти Таллінн"

Російські шовіністи придумали, як відповісти на можливе перейменування російського Калінінграда на Кенігсберг

27 вересня 2023, 22:03
Поділіться публікацією:

Російський "православний олігарх" Костянтин Малофєєв запропонував відповісти естонській владі на їхню ініціативу перейменування Калінінграда на Кенігсберг — "стерти Таллін з географічних карт". Рашист запропонував повернути йому німецьку назву часів Російської імперії — Ревель, або давнішу літописну — Коливань. Про це повідомляють "Коментарі".

У Росії запропонували "стерти Таллінн"

Таллін

"Кенігсберг став Калінінградом за підсумками Великої Вітчизняної війни. Наполягаючи на німецькій назві, прибалти реабілітують нацизм. Намагаються переглянути підсумки війни і відібрати у нас нашу спадщину", — повторює кремлівські наративи Малофєєв, який надавав підтримку Гіркіну-Стрілкову і близькому до Кремля рашистському філософу Олександру Дугіну.

Малофєєв пропонує російській владі у відповідь "грати у гру з перейменуваннями вдвох" — повернути німецьку назву столиці Естонії.

"У Російській Імперії було прийнято німецьку назву цього населеного пункту — Ревель. Ввести його в наші офіційні документи і на наші географічні карти було б зовсім непогано — насправді, естонці до будівництва цього міста стосунку точно не мали, а ось із прибалтійських німців вийшло чимало славетних російських офіцерів та чиновників", — пише Малофєєв.

Інша його пропозиція – Коливань. Так, за його словами, називають нинішню столицю Естонії у слов'янських літописах.

- Російським ім'ям ми маємо його називати. І не чухонцям вказувати великому російському народу, як нам називати наші міста, — підсумовує шовініст.

Нагадаємо, що Комітет закордонних справ запропонував парламенту Естонії розглянути зміну назви для російського міста Калінінград на її історичну — Кенігсберг. Голова Комітету із закордонних справ Естонії Марко Міхкельсон закликав використати досвід таких країн, як Польща, Литва та Латвія, які офіційно замінили радянську назву Калінінград.

Тим часом, у Росії загрожують "унікальною новітньою" ракетою.

А в Кремлі визнали: " Багато охочих втратити Росію та знайти собі нових друзів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини