Головна Новини Політика зовнішня політика В річницю виборів у Білорусі США готують «сюрприз» Лукашенку
commentss НОВИНИ Всі новини

В річницю виборів у Білорусі США готують «сюрприз» Лукашенку

Сполучені Штати можуть ввести нові санкції проти Білорусі та режиму незаконно обраного президента Олександра Лукашенка

7 серпня 2021, 16:34
Поділіться публікацією:

Тиск Заходу на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка може продовжитися. Зокрема, США готові ввести новий пакет санкцій проти Лукашенка і його оточення. Як передає портал "Коментарі", про намір адміністрації США ввести нові санкції стало відомо телеканалу CNN через свої джерела в Конгресі.

В річницю виборів у Білорусі США готують «сюрприз» Лукашенку

Олександр Лукашенко. Фото - delfi.lt

Символічно, що про санкції США офіційно повинні проінформувати 9 серпня, в річницю виборів президента Білорусі.

Зазначається, що візит лідера білоруської опозиції Світлани Тіхановської у Вашингтон мав не тільки ознайомлювальний характер. Тіхановська передала до Білого дому список компаній, по яких повинен бути завданий санкційний удар. Серед цих компаній ті, які входять до складу монополії Лукашенка і його соратників. Йдеться про "Білоруськалій", а також низку нафтових, лісових і сталеливарних підприємств.

Світлана Тіхановська під час спілкування з американськими чиновниками заявила, що першими санкціями США не сильно вдарили по режиму Лукашенка, адже санкції здебільшого мали чисто символічний характер і тепер прийшов час ввести дійсно ті санкції, які вдарять по економічному сектору підприємств, що знаходяться в орбіті Лукашенка та його оточення.

Говорячи про раніше введені санкції проти "Батьки", Тіхановска зазначила: "Вони не вдарили по режиму, і я думаю, що ми дійсно втратили час".

Лідер білоруської опозиції також закликала владу США ввести додаткові санкції проти Росії, яка підтримує самопроголошеного президента Білорусі.

Читайте також матеріал на порталі "Коментарі" про те, що Лукашенко терміново скликав силовиків і назвав Україну новою небезпечною загрозою для Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини