Головна Новини Політика зовнішня політика У Раді прокоментували відмову України від курсу НАТО, щоб уникнути війни з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді прокоментували відмову України від курсу НАТО, щоб уникнути війни з Росією

Напередодні посол України у Великій Британії відповів на питання про можливість відмови України від прагнення вступити до НАТО, щоб запобігти війні, вказавши, що наша держава може проявити "гнучкість"

14 лютого 2022, 17:48
Поділіться публікацією:

Обговорення щодо відмови України від членства в Північноатлантичному Альянсі (НАТО) можливі лише в тому разі, коли до Конституції буде внесено відповідні зміни. Таку думку висловив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час брифінгу 14 лютого.

У Раді прокоментували відмову України від курсу НАТО, щоб уникнути війни з Росією

НАТО - фото з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання журналіста, чи готовий парламентарій підтримати відмову Києва від курсу НАТО, щоб уникнути війни з Російською Федерацією, нардеп відповів:

"Я вважаю, що будь-які обговорення щодо відмови від курсу НАТО можливі, коли до Конституції України буде внесено відповідні зміни. До цього — це все маніпуляції.... Давайте займатись менше політиканством, а займатися роботою".

Зазначимо, що напередодні посол України у Великій Британії Вадим Пристайко відповів на питання про можливість відмови України від прагнення вступити в НАТО, щоб запобігти війні, вказавши, що наша держава може проявити "гнучкість". Міністерство закордонних справ відреагувало на слова дипломата, заявивши, що їх було "вирвано з контексту". Експерти для видання "Коментарі" проаналізували ситуацію. Зокрема, дехто відзначив. що український курс у НАТО, як і курс на деокупацію захоплених РФ українських територій, зупинити неможливо.

У той же час, за словами спікера Кремля Дмитра Пєскова, відмова офіційного Києва від перспективи членства в Північноатлантичному Альянсі могла б багато в чому "прояснити ситуацію", а також дати відповіді на питання, якими стурбована РФ.

Раніше на порталі "Коментарі" — влада Британії відреагувала на заяву українського посла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини