Головна Новини Політика зовнішня політика У Путіна пропонують "повернути Карабах у рідну гавань"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна пропонують "повернути Карабах у рідну гавань"

Російську Z-громадськість обурив намір Вірменії провести спільні з американцями навчання, а також дедалі виразніший ухил кавказької республіки у бік Франції та США

6 вересня 2023, 22:23 comments3138
Поділіться публікацією:

Російську Z-громадськість не залишив байдужою дедалі виразніший прозахідний акцент зовнішньої політики Вірменії, яка поки що залишається членом проросійського оборонного союзу ОДКБ. Про це повідомляють "Коментарі".

У Путіна пропонують "повернути Карабах у рідну гавань"

Ганна Акопян в Києві

Кремлівський політолог, який працював на виборах довіреною особою Путіна, Сергій Марков закликав показово покарати Вірменію за непослух Москві, відібравши у неї спірний з Азербайджаном Нагірний Карабах.

"Глава Вірменії Пашинян кинув виклик і Росії та Азербайджану. Запросив до Вірменії армію США. Поки на навчання. Приєднується до МКС, спеціально щоб образити президента Росії. Франція тепер у нього головний союзник Вірменії, — пише Марков. — І він заплатить за це. Карабах має повністю повернутися до рідної гавані. Можливо найближчим часом. Подивимося як йому допоможе його улюблена Франція".

Слідом за Путіним, який по відношенню до президента України Зеленського вживає епітет "зрадник", Марков накинувся на Пашиняна-"зрадника".

"Пашинян — це зрадник вірменського народу в його історичному бутті, — заявляє Марков. — Повіки Росія рятувала вірмен... А тепер Пашинян вирішив зрадити Росію і перекинутися до ворогів Росії в особі Франції та США й НАТО. Ця зрада свого рятівника призведе до катастрофи Вірменії. І для Вірменії це ще буде дуже легко, якщо Вірменія просто втратить залишки Карабаху".

Крім того, кремлівський політолог звернув увагу, що дружина Пашиняна Ганна Акопян 6 вересня взяла участь у саміті перших леді та джентльменів у Києві.

"Тут вона бере участь в антиросійських заходах разом із першими леді країн, що захлинаються від русофобії: України, Литви, Естонії, Чехії", — обурюється Сергій Марков.

Нагадаємо, що в першій карабахській війні на початку 90-х Росія односторонньо підтримала Вірменію, що призвело до втрати Азербайджаном Карабаха, прилеглих до нього територій та вигнання звідти азербайджанського населення. Під час другої карабахської війни 2020 року Азербайджан повернув собі частину спірних територій, а також, за посередництва Росії, підписав перемир'я з Вірменією. Представники останньої неофіційно звинуватили РФ у потуранні Азербайджану та ненадання допомоги своєму союзнику з ОДКБ.

Тим часом, союзник Росії оголосив, що проведе спільні військові навчання із США.

У Росії прокоментували запрошення Вірменії до НАТО.

А експерти пояснили, про що говорять недавні кроки Вірменії – чи може РФ позбутися союзника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини