Головна Новини Політика зовнішня політика У проект держбюджету США на 2022 рік заклали 756 мільйонів доларів для України: на що дають гроші американці
commentss НОВИНИ Всі новини

У проект держбюджету США на 2022 рік заклали 756 мільйонів доларів для України: на що дають гроші американці

В українському Уряді сподіваються, що ця допомога досягне одного мільярда доларів

17 грудня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

У проєкті держбюджету Сполучених штатів Америки (США) на 2022 рік прописано загальну суму допомоги Україні у 756 мільйонів доларів. Про це журналістам повідомив під час брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

У проект держбюджету США на 2022 рік заклали 756 мільйонів доларів для України: на що дають гроші американці

Прапор США. Фото з відкритих джерел

"Проєкт бюджету США на 2022 рік передбачає загальний обсяг допомоги Україні у 756 млн доларів, зокрема на зміцнення безпеки — 400 млн доларів. Але наша мета — 1 млрд доларів підтримки — залишається незмінною, і ми впевнено до неї рухаємося", — сказав Дмитро Кулеба на брифінгу.

Днями у Сенаті США з’явився важливий документ — Акт гарантування сувернітету України шляхом посилення її оборони. У ньому зазначено, що США планує передати Україні 450 млн доларів на військові потреби, окрім цього ще 100 млн доларів на такі критичні речі, як протиповітряна оборона та протикорабельні ракети. Тут вказано також на зобов’язання скоординувати зусилля Держдепу та Міноборони США з союзниками, надати українській державі ключові системи і потужності, які будуть сумісні з тим обладнанням і боєприпасами, які вже використовуються нашими збройними силами.

США, у рамках цього документу, планує збільшити фінансування військової освіти та підготовки українських офіцерів, поглибити співпрацю двох армій, допоки Росія не припинить окупацію української території.

Важливо, що в Акті пропонується накласти негайні санкції проти оператора "Північного потоку-2" — компанії Nord Stream AG.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що відстрочка США військової допомоги Україні свідчить про послаблення позицій в інформвійні з РФ — експерти





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини