Головна Новини Політика зовнішня політика Польська армія йде на схід: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Польська армія йде на схід: причина

Польща перекидає війська із заходу на схід, у зв'язку зі спільними навчаннями білоруської армії та ПВК "Вагнер"

21 липня 2023, 17:57
Поділіться публікацією:

Польща перекинула війська до кордону з Білоруссю, де розпочалися навчання армії Білорусі та ПВК "Вагнер", заявив секретар Комітету безпеки Польщі Збігнєв Гоффман агентству PAP. Про це повідомляють "Коментарі".

Польська армія йде на схід: причина

Армія Польщі йде на схід

Гоффман зазначив, що "навчання чи спільні навчання білоруської армії та групи Вагнера, безсумнівно, є провокацією".

"Комітет проаналізував можливі загрози, у тому числі розміщення підрозділів групи "Вагнер". У зв'язку з цим міністр оборони, голова комітету Маріуш Блащак ухвалив рішення перемістити наші військові формування із заходу на схід Польщі", — сказав Хоффман.

Він додав, що завдання цих підрозділів – навчання, а також стримування потенційного агресора.

Нагадаємо, що під час заколоту Пригожина 23-24 червня, за посередництва глави Білорусі Олександра Лукашенка, було ухвалено рішення про перебазування ПВК "Вагнер" з РФ до Білорусі. Відео та фото, що підтверджують переміщення найманців до республіки, вже з'явилися в Мережі. Поки ватажки ЧВК та Лукашенко кажуть, що вони навчатимуть білоруську армію, а потім вирушать до Африки. Але при цьому багатозначно заявляють, що на них скоро чекає "найбільша робота".

У цьому сенсі цікаві останні заяви Путіна, який де-факто звинуватив Захід та Польщу у підтримці України та можливій підготовці до безпосередньої участі збройних сил Польщі та Литви у війні, на боці України. Російський диктатор підозрює, що західні союзники України можуть зайняти територію Білорусі. У зв'язку з цим він пригрозив, що РФ захищатиме свого білоруського союзника, а також де-факто висунув територіальні претензії до Польщі, заявивши, що західні землі Польщі — це колишні території Німеччини, подаровані Сталіним польській державі.

Тим часом, у Макрона зробили тривожну заяву про підтримку Китаєм РФ.

У Кабміні розповіли про мега-проект, який Зеленський готує для Криму.

А Кремль погрожує знищити завод Rheinmetall в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини