Головна Новини Політика зовнішня політика У НАТО заявили про порушення Росією повітряного простору
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО заявили про порушення Росією повітряного простору

Дрони Росії, які атакують Україну, знов залетіли до повітряного простору Румунії

30 вересня 2023, 17:47
Поділіться публікацією:

Румунія, яка є членом НАТО, заявила про можливе порушення свого повітряного простору під час нічних атак російських безпілотників на сусідню Україну, передає агенція AFP. Про це повідомляють "Коментарі".

У НАТО заявили про порушення Росією повітряного простору

Румунія - член НАТО

"Система радіолокаційного спостереження ... вказала на можливе несанкціоноване входження в національний повітряний простір, при цьому сигнал був виявлений на маршруті в напрямку муніципалітету Галац", — заявили в міністерстві оборони Румунії, цитує AFP.

У міноборони Румунії додали, що поки що жодні об'єкти не впали на румунську територію, але пошуки продовжаться в суботу протягом дня.

Близько опівночі жителі румунських Галаца і Тульчі, які виходять до порту Рені на півдні України через Дунай, отримали попередження про необхідність сховатися в укриттях. Через дві години попередження було знято.

Нагадаємо, що після виходу Росії з зернової угоди РФ заблокувала вивезення українського зерна з порту Одеси. У відповідь Україна спрямувала потоки зерна до дунайських портів Рені та Ізмаїл, куди стали заходити іноземні судна, використовуючи румунську акваторію Чорного моря. Через наступні атаки російських БПЛА на Рені та Ізмаїл були зафіксовані їх прольоти над румунською територією та декілька падінь дронів з наступною їх детонацією.

Для протистояння порушенню повітряного простору Румунії країна перебазувала в район гирла Дуная додаткові засоби ППО, а в прикордонних громадах облаштовані укриття.

Тим часом, росіяни перекидають до Криму катери сухопутним шляхом.

Зеленський відповів, що допоможе Україні здобути перемогу у війні з Росією.

А Буданов розповів, чому росіяни були впевнені, що увійдуть до Харкова без спротиву



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини