Головна Новини Політика зовнішня політика У НАТО прокоментували ядерні погрози Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО прокоментували ядерні погрози Росії

Єнс Столтенберг заявив, що НАТО уважно стежить за переміщенням ядерної зброї РФ

21 вересня 2023, 20:58
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг засудив заяви Медведєва, назвавши їх безрозсудними. Про це повідомляють "Коментарі".

У НАТО прокоментували ядерні погрози Росії

НАТО слідкує за розгортанням ядерного потенціалу РФ

"Російська ядерна риторика з боку Медведєва є безрозсудною і небезпечною, — заявив Столтенберг, відповідаючи на запитання журналістів. — Росія повинна зрозуміти, що ядерна війна не може бути виграна і ніколи не повинна вестися. Саме про це ми говоримо росіянам. Ми уважно стежимо за тим, що вони роблять. У Білорусії є ядерна зброя. Ми бачили розгортання військ. Ми поки що не помітили змін у їхньому ядерному потенціалі, але ми стежимо".

Нагадаємо, що заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв неодноразово робив заяви, погрожуючи застосувати ядерну зброю проти країн Заходу.

Крім того, на територію Білорусі Росія перемістила тактичну ядерну зброю. Про що публічно заявили глава РФ Путін та керівник Білорусі Лукашенко. Згідно їх заяв, контроль над зброєю зберігає Росія. Разом з ядерними зарядами до республіки також було перебазовано ракетні установки "Іскандер", здатні застосовувати тактичні ядерні заряди. Пояснюючи своє рішення, Путін послався на практику США, які розміщують тактичну ядерну зброю на території своїх союзників у Європі.

Пізніше Лукашенко пригрозив, що готовий використати цю зброю для заподіяння "неприйнятних збитків" країнам НАТО, у разі агресії проти Білорусі. Глава Білорусі заявив, що ядерну зброю його республіка застосує відразу після гіпотетичного вторгнення до республіки.

Тим часом, у США заявили, що Китай готується до війни: що відомо.

Столтенберг розповів, до чого приведе перемога України.

А експерти склали список країн, з яких тікають мільйонери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини