Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС зробили заяву про відносини з Угорщиною
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС зробили заяву про відносини з Угорщиною

У МЗС підкреслили, Україна робить кроки для нормалізації відносин з Угорщиною

30 вересня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:

Україна готова до стабільних стосунків з Угорщиною. Про це повідомив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу.

У МЗС зробили заяву про відносини з Угорщиною

Кулеба і Сіярто, фото з відкритих джерел

Однак, за словами міністра, Угорщина розглядає питання вступу України до НАТО через питання національної меншини на Закарпатті. І Україна працює в цьому питанні. 

"Я завжди дотримувався й дотримуватимуся дуже простої лінії: я за дружбу, я за співпрацю, ми можемо нескінченно обмінюватися різкими заявами один з одним, це частина великої політичної баталії, але принципово ми готові дружити, ми готові шукати рішення", — каже Дмитро Кулеба.

Але, якщо хтось буде робити дії, які шкодять національним інтересам України, то МЗС буде відповідати. Також міністр провів чіткі лінії по діям Угорщини.

Назвав питання угорської нацменшини на Закарпатті праведним, а газові угоди з Росією — грішними. Саме через це у МЗС перенесли засідання двосторонньої економічної комісії. Кулеба зазначив, що у питанні угорської нацменшини Україна здійснила ряд кроків. Зокрема, на робочій групі з питань освіти був підписаний протокол і усунута частина непорозумінь.

Раніше портал "Коментарі", аналізував, у що може вилитись конфлікт між Україною та Угорщиною. Україна, на думку Директора енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАНУ Валентин Землянського, навряд чи може істотно вплинути на вже підписаний контракт (згідно з ним, "Газпром" буде постачати в Угорщину 4,5 мільярда кубометрів газу щорічно за двома маршрутами: 3,5 мільярда кубів через Сербію — газопроводом "Турецький потік" і його сухопутними продовженнями, а 1 мільярд кубів — через Австрію; контракт розрахований на 15 років з можливістю зміни умов через 10 років). А ось зіпсувати дипломатичні відносини з Будапештом — цілком може.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вік.

30 вересня 2021, 17:02

Проковтнемо, як курва сперму.


Новини