Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС заявили, що Росія почала використовувати газ як зброю: Україна чекає реакції Берліна
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС заявили, що Росія почала використовувати газ як зброю: Україна чекає реакції Берліна

МЗС відреагував на заяву Путіна про додатковий газ через "Північний потік-2"

22 жовтня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає шантажем заяву президента РФ Путіна щодо збільшення постачання газу через "Північний потік-2", якщо така пропозиція буде схвалена владою Німеччини. Після такої заяви Кремля офіційний Київ чекає реакції Берліна. Як інформує видання "Коментарі", таку позицію Дмитро Кулеба озвучив під час участі у пресконференції з головою МЗС Молдови Ніком Попеску. Трансляція велася з офіційної сторінки МЗС України в Facebook.

У МЗС заявили, що Росія почала використовувати газ як зброю: Україна чекає реакції Берліна

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

На думку головного українського дипломата, такі заяви Путіна — це справжнісінький шантаж, коли енергоресурси використовуються як зброя у міжнародних відносинах. Дмитро Кулеба нагадав журналістам про спільну заяву Німеччини й США, в якій сказано, що в разі спроб Москви використовувати тему газу як зброї Берлін залишає за собою право на відповідні заходи. Те, про що попереджав багато хто, відбулося, зазначив дипломат. Тому Україна чекає чіткої відповіді Німеччині на заяву Путіна.

Дмитро Кулеба зазначив, Київ сподівається на позитивну відповідь з Німеччини, тому як раніше вже були озвучені заяви лідерів ЄС про те, що до "Північного потоку-2" буде застосований третій енергетичний пакет. Тепер прийшов час на ділі показати, що шантаж Кремля на газовій темі Європа не прийме і завжди буде готова дати жорстку відсіч.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував розмови про можливе скасування безвізу для українців. Також міністр розповів, чи підіймалося це питання на саміті Україна-ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

иван

22 жовтня 2021, 13:44

Вымаливать транзит агрессорского газа у самого агрессора?! Это какой-то стыд испанский!


Новини