Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС відреагували на заяву Пристайка про можливість відмови України від членства в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС відреагували на заяву Пристайка про можливість відмови України від членства в НАТО

У МЗС зазначають, що найкращою гарантією безпеки був би негайний прийом України до Альянсу

14 лютого 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ України, реагуючи на слова посла у Великій Британії Вадима Пристайка про можливість відмови від членства в НАТО заради миру, заявили, що яке б рішення не було ухвалено – воно не повинно йти в розріз із Конституцією України. Як передає портал "Коментарі", про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

У МЗС відреагували на заяву Пристайка про можливість відмови України від членства в НАТО

МЗС України. Фото: з відкритих джерел

Спікер МЗС України звернув увагу на те, що ЗМІ вирвали слова Вадима Пристайка із контексту. У результаті пішла інформаційна хвиля про те, що Україна серйозно розглядає можливість відмовитись від курсу на членство в НАТО, щоб уникнути відкритого протистояння з РФ.

Олег Ніколенко наголосив, що ніхто не ставить під сумнів готовність України брати участь у будь-яких переговорах, не обмежуючись жодними форматами, задля встановлення миру в Україні та захисту життя своїх громадян.

Прес-секретар також звернув увагу на те, що посол Прістайко сам заявив, що курс України в НАТО закріплений у Конституції. При цьому Україна на сьогодні не входить ні до НАТО, ні до якогось іншого військового альянсу.

Ніколенко зазначив, що головне, чого на сьогоднішній день вимагає Україна – це отримати гарантії безпеки. Найкращою відповіддю від Заходу була б згода на приєднання України до НАТО вже зараз, але з огляду на ситуацію, що склалася, Україна розглядає й інші варіанти.

Читайте також на порталі "Коментарі" – посол у Британії Пристайко повідомив, що Україна може відмовитись від участі в НАТО, щоб уникнути війни. При цьому дипломат зазначив, що Україна може бути гнучкою у деяких рішеннях, якщо на коні стоїть безпека громадян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 лютого 2022, 13:14

Це могло стати єдиним не егоїстичним вчинком від України на користь не конфліктного світу. Але ні, егоїзм патріотів переміг. Україна в НАТО, це отруйне яблуко для Білосніжки. НАТО буде знищено конфліктами, корупцією, брехнею та подібним. Навчений в Україні Манафорт вже привів кремлівського Трампа, а той наробив багато шкоди. Більше користі коли збережене та працездатне НАТО допомагає нам. Ще б, разом зі зброєю, висували б вимоги для того, щоб ця зброя використовувалась для захисту всієї країни, а ні для захисту своїх розкішних маєтків. Та контролювали бо продажні патріоти скажуть одне, а зроблять егоїстичне.


Новини