Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, яку гру затіяла Росія з виїздом з України російських дипломатів
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, яку гру затіяла Росія з виїздом з України російських дипломатів

Дмитро Кулеба заявив, що росіяни намагаються таким чином продемонструвати, що їхні дипломати перебувають у небезпеці та потребують захисту

11 лютого 2022, 16:56 comments1122
Поділіться публікацією:

Заява глави МЗС Росії Сергія Лаврова про те, що російській дипмісії Москва рекомендуватиме покинути територію України, заради "безпеки" – це складова гри наративів. Як передає "Коментарі", про це під час спілкування зі ЗМІ заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

У МЗС розповіли, яку гру затіяла Росія з виїздом з України російських дипломатів

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр зазначив, що ця заява Лаврова добре вписується у спільну канву російських пропагандистських тез про те, що Україна збирається силою вирішити питання з Донбасом, про те, що Україна з союзниками, нібито готує якусь військову провокацію. Ось російське МЗС такими заявами Лаврова і намагається підтвердити, що російським дипломатам в Україні може загрожувати якась небезпека, тож їм краще поспішити виїхати з України.

"Це все гра наративів та боротьба за те, хто переможе у грі під назвою "хто винен?",- заявив Дмитро Кулеба.

Зазначимо, вчора глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росію дуже непокоїть незрозумілі кроки "англосаксів", які вивозять своїх дипломатів з України. Міністр припустив, що вони можуть готувати якусь військову провокацію. Лавров зазначив, що вони не можуть так ризикувати і тому теж можуть також дати вказівки персоналу дипмісії РФ в Україні на якийсь час покинути країну.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Кулеба обіцяє відповідь Росії на блокування портів у Чорному та Азовському морях. Міністр заявив, що за спроби заблокувати українські порти у Чорному та Азовському морях Росії доведеться відповісти. Українські дипломати вже працюють із цього питання з колегами з дружніх країн, щоб дати зрозуміти Росії, що подібні витівки більше не пройдуть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини