Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС прокоментували можливість надання Донбасу «право вето»
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС прокоментували можливість надання Донбасу «право вето»

Дмитро Кулеба відкидає особливий статус для Донбасу на умовах Росії

2 лютого 2022, 08:45 comments2360
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ України вважають неприпустимим ухвалення вимог Росії про те, щоб Донбасу було надано особливий статус із "правом вето" на загальнодержавні рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю глави МЗС України Дмитра Кулеби для видання "Rzeczpospolita".

У МЗС прокоментували можливість надання Донбасу «право вето»

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Дмитро Кулеба зазначив, що жодна область в Україні не може на законодавчому рівні отримати право впливати на зовнішньополітичний курс країни, диктувати, як і куди рухатися. Жоден регіон не може отримати права висловлювати свою позицію щодо загальнодержавних рішень, і Донбас тут не може бути винятком. Тому ті бажання, про які заявляють у Москві, не можуть здійснитися за жодних обставин, це "висічено на камені".

Водночас, міністр закордонних справ України нагадав, що Україна вже почала продовжувати реалізовувати масштабну реформу децентралізації, за підсумками якої всі регіони України отримають додаткові повноваження. Місцеве самоврядування матиме низку управлінських функцій, яких раніше.

Говорячи про Мінські угоди Дмитро Кулеба зазначив, що насамперед там прописаний аспект безпеки, лише виконавши його можна говорити до другу частину угод, де на перший план виходить саме політична складова.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський підтвердив готовність країни виконати взяті на себе зобов'язання щодо Мінських угод, які вважає офіційним документом. Про це він заявив на спільній прес-конференції із прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини