Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС озвучили свою умову щодо прямих переговорів США, ЄС та НАТО з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС озвучили свою умову щодо прямих переговорів США, ЄС та НАТО з Росією

Дмитро Кулеба вважає, що Україна має брати участь у консультаціях США, ЄС чи НАТО з Росією

24 грудня 2021, 16:02
Поділіться публікацією:

Україна має брати участь у євроатлантичних консультаціях з безпеки. Зокрема, під час прямого діалогу США, Євросоюзу чи НАТО з Росією. Таку позицію від імені України озвучив голова МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на повідомлення чиновника у Twitter.

У МЗС озвучили свою умову щодо прямих переговорів США, ЄС та НАТО з Росією

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр зазначив, що головною темою на переговорах США, ЄС чи НАТО з Росією має стати припинення військового конфлікту в Європі та вимога до Москви – вивести свої війська з України, припинити гібридну війну.

Щодо питання євроатлантичної безпеки, то, на думку Дмитра Кулеби, воно безпосередньо зачіпає інтереси України та вирішується безпосередньо в Україні. Тому офіційний Київ має бути представлений на цих переговорах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава МЗС Росії Сергій Ларов вже анонсував готовність Москви та Вашингтона провести другий раунд переговорів щодо гарантій безпеки. Перший раунд вже відбувся, коли відбулися консультації на рівні помічників президентів РФ та США, коли й обумовили основні організаційні моменти. Другий раунд має вже відбутися за безпосередньої участі глав держав. Орієнтовно переговори Путіна та Байдена мають відбутися у січні 2022 року. На сьогоднішній день Лавров охарактеризував позицію США "діловий".

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – США не відкинули ультиматум Росії щодо гарантій безпеки, озвучених Володимиром Путіним. Експерти пояснили, у чому ховається головна загроза такої нерішучості з боку Білого Дому та в чому небезпека для України. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини