Головна Новини Політика зовнішня політика У Мінфіні розказали, скільки Україна має виплатити за держборгом у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінфіні розказали, скільки Україна має виплатити за держборгом у 2023 році

Виплати за зовнішнім боргом становлять лише п'яту частину всіх зобов'язань

9 січня 2023, 19:35
Поділіться публікацією:

Виплати уряду за державним боргом у поточному році, відповідно до чинних угод, складуть 658,4 мільярди гривень. Це дорівнює 18 мільярдам доларів за актуальним курсом. Разом з тим за зовнішнім боргом виплати складуть всього 122,4 мільярди гривень або 3,3 мільярди доларів. З них 28,2 мільярди гривень спрямують на обслуговування і 94,2 мільярди гривень на погашення боргу. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на Інтерфакс.

У Мінфіні розказали, скільки Україна має виплатити за держборгом у 2023 році

Фото: https://pixabay.com/

Згідно з повідомленням Мінфіну, влітку 2022-го вдалося досягти домовленості із власниками євробондів та з Паризьким клубом про відтермінування виплат за рахунок погашення комерційного боргу у 2023 році Україна має заплатити 14,9 мільярдів гривень, в рахунок обслуговування — 3,1 мільярди гривень, а за офіційними позиками — 4,2 і 2 мільярди гривень відповідно. Усі інші виплати будуть зроблені на користь Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних фінансових організацій. 

Разом з тим у виплатах за внутрішнім боргом частка процентних платежів за випущеними облігаціями внутрішньої державної позики становитиме 203,2 мільярди гривень, а на погашення доведеться витратити 332,8 мільярди гривень. 

Найбільше за держборгом платитимемо в березні (72,8 млрд грн), травні і червні (102,6 млрд грн і 89,9 млрд грн відповідно), а також у листопаді — 84,1 млрд грн. 

За зовнішнім боргом найбільшу суми доведеться виділити у вересні — 32,02 мільярди гривень, у грудні — 18,8 мільярди гривень. Відносно значна сума припадає на березень — 14 мільрдів гривень. Всі інші місяці уряд платитиме по 10 мільярдів гривень і менше, зауважили в Мінфіні. 

"Коментарі" також писалискільки грошей Україна отримала від міжнародних партнерів у 2022 році.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини