Головна Новини Політика зовнішня політика В уряді розповіли, скільки грошей Україна отримала від міжнародних партнерів у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді розповіли, скільки грошей Україна отримала від міжнародних партнерів у 2022 році

Від США та ЄС надійшли приблизно однакові суми допомоги

9 січня 2023, 19:01
Поділіться публікацією:

У минулому році Україна отримала близько одного трильйона гривень від інших держав та міжнародних організацій. Найбільше — 410 мільярдів гривень надійшло від Сполучених Штатів Америки. Трохи менше - 390 мільярди гривень - виділили країни-члени Європейського Союзу, а також його інституції разом із Європейським інвестиційним банком. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на слова прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні уряду

В уряді розповіли, скільки грошей Україна отримала від міжнародних партнерів у 2022 році

Фото: https://pixabay.com/

Разом з тим 88 мільярдів гривень було отримано від Міжнародного валютного фонду. Значною була й фінансова допомога від Канади — Оттава фінансово підтримала Україну на 60 мільярдів у національній валюті. 

Також 35 мільярдів гривень "задонатила" Велика Британія, 34 мільярди гривень українцям надійшло від Світового банку, а 17 мільярдів гривень — від Японії.

Крім того, були й інші суми від багатьох партнерів, зазначив Шмигаль. 

"Українські громадяни та бізнес минулого року сплатили в державний бюджет понад 900 млрд грн. Ще 425 млрд сплачено до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування", — розповів очільник уряду.

Таким чином, завдяки сплаті податків бізнесом, а також допомозі із міжнародних джерел, у 2022 році вдалося профінансувати абсолютно всі видатки бюджету, які склали близько 2,7 трильйони гривень, зауважив Шмигаль.

Як наголосив прем'єр-міністр, український бізнес сплатив на 80 мільярдів гривень більше податків, ніж у мирний 2021 рік.

Раніше "Коментарі" писали, що депутати фінансового комітету Верховної Ради України нарікають на незадовільну роботу Митної служби, яка виконала менше 60% плану збору до державного бюджету. На думку експертів, такі низькі показники пов'язані як з об'ктивними факторами, так і з корупцією — не тільки на митниці, а й в Бюро економічної безпеки. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини