Головна Новини Політика зовнішня політика У Кремлі визнали: "Багато охочих втратити Росію та знайти собі нових друзів"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі визнали: "Багато охочих втратити Росію та знайти собі нових друзів"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров продовжує погрожувати Вірменії за її спроби йти на Захід

27 вересня 2023, 20:51
Поділіться публікацією:

Керівництву Вірменії слід пам'ятати про незавидну долю людей, які покладалися на США, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, коментуючи прагнення вірменського керівництва знайти союзника в особі Сполучених Штатів. Про це повідомляють "Коментарі".

У Кремлі визнали: "Багато охочих втратити Росію та знайти собі нових друзів"

Сергій Лавров

Як визнає Лавров, у керівництві Вірменії багато охочих "втратити Росію та знайти собі нових друзів".

"Там є багато охочих втратити Росію та знайти собі нових друзів, — заявив Лавров у коментарі для ЗМІ, характеризуючи ситуацію у Вірменії. — Але неможливо Росію втратити, в тому сенсі, що повністю ігнорувати її інтереси в Закавказзі. Але такі надії мають деякі керівники у Єревані".

При цьому Лавров послався на останнє звернення прем'єра Вірменії Ніколи Пашиняна, який заявив про необхідність пошуку нових геополітичних союзів замість колишніх, які не виправдали надії цієї закавказької країни.

— Якщо вони покладаються на Сполучені Штати, як прямо випливає з висловлювань багатьох представників вірменського керівництва, їм слід добре подивитися новітню історію, як Сполучені Штати обходилися з тими, кого вони прагнули взяти під своє крило, просуваючи свої геополітичні інтереси... Доля всіх цих людей дуже незавидна, – погрожує Сергій Лавров.

Нагадаємо, що під час Другої карабахської війни та нещодавньої військової операції Азербайджану Вірменія, як член військово-політичного блоку ОДКБ, розраховувала на допомогу Росії. РФ її не надала, що сприяло перемозі Азербайджану, який поновив свою територіальну цілісність. На даний момент територію самопроголошеної вірменської республіки Арцах у Нагірному Карабаху вже залишили понад 50 тисяч вірмен. Ще 120 тисяч вірменських мешканців Карабаху може до них приєднатися.

Тим часом, у Путіна відреагували на затримання "екс-міністра" Карабаха.

Мешканців однієї з областей України просять терміново евакуюватись: яка причина.

А Північна Корея видала американського перебіжчика.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини