Головна Новини Політика зовнішня політика У Кремлі прокоментували скандальну заяву Путіна про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі прокоментували скандальну заяву Путіна про Україну

"Чи не є дружньою"

19 лютого 2021, 17:30 comments1131
Поділіться публікацією:

Спікер Кремля і прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував скандальне висловлювання Володимира Путіна про Україну, який назвав нашу країну "геополітичним проектом західних країн". Про це повідомляє видання "Газета.ру".

У Кремлі прокоментували скандальну заяву Путіна про Україну

Фото: Кремль

За словами Пєскова, в Кремлі визнають Україну як незалежну державу, проте зауважують, що після "силового перевороту в 2014 році" (мова про Євромайдан і втечу президента Януковича) Україна нібито перетворилася в проект заходу.

Спікер Кремля сказав, що вони Україна — це суверенна держава, проте не дружнє по відношенню до Росії. Він сказав, що в Україні є серйозна проблема на південному сході території і натякнув на те, що наша країна нібито не виконує мінські угоди.

Нещодавно Володимир Путін назвав Україну геополітичним проектом супротивників Росії, відповідаючи на питання про те, хто заважає добудувати газопровід "Північний потік-2".

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Війна триває досі.

Конфлікту на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року, коли на території півострова з'явилися військові без розпізнавальних знаків, які захопили кримський парламент і об'єкти стратегічної інфраструктури. 16 березня був проведений незаконний "референдум", який не був визнаний міжнародним співтовариством. Через кілька днів Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Кравчук поставив жорстку умову Росії на переговорах в Мінську.

Читайте також, що говорив померлий актор Мягков про Україну і Крим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини