Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук поставив жорстку умову Росії в переговорах по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук поставив жорстку умову Росії в переговорах по Донбасу

Україна чекає на відповідь Росії

18 лютого 2021, 16:30 comments1160
Поділіться публікацією:

Перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук поставив жорстку умову Росії з приводу переговорів по Донбасу. Про це повідомили на офіційній сторінці української делегації в соцмережах.

Кравчук поставив жорстку умову Росії в переговорах по Донбасу

Фото: скрiншот

Повідомляється, що під час переговорів в ТКГ Кравчук жорстко нагадав Росії, що вона є стороною конфлікту на Донбасі, а також що росіяни окупували Крим і частина Донбасу.

Він зазначив, що будь-які переговори та консультації з Донбасу будуть продовжені України тільки в тому випадку, якщо вони принесуть практичну і дієву користь.

Перший президент також запропонував  з 24 лютого запустити автобус, який буде перевозити громадян через лінію розмежування на КПВВ "Золоте" (його відкриття  блокують росіяни та бойовики).

В українській делегації повідомили, що наша сторона чекає офіційної відповіді та реакції росіян.

Леонід Кравчук очолює українську делегацію в мінській ТКГ з липня 2020 року. За час перебування на цій посаді він запропонував план спільних кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який передбачав проведення виборів на території ОРДЛОУ в березні 2021 року і підлозі демілітаризацію регіону.

Попередником Кравчука на посаді глави української делегації був другий президент України Леонід Кучма, який очолював делегацію двічі з 2015 по 2018 рік і з 2019 по 2020.

Довідка: з квітня 2014 року на Донбасі триває російська військова агресія проти України. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Путін зробив чергове скандальну заяву про Україну.

Читайте також, як Байден допоможе Україні в протистоянні з Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Евгений

18 лютого 2021, 19:42

Воно поставило условия?


Новини