Головна Новини Політика зовнішня політика У Кабміні розповіли, навіщо Путіну війна з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні розповіли, навіщо Путіну війна з Україною

Віце-прем'єр Ольга Стефанишина розповіла, чим господареві Кремля вигідна війна проти України

13 квітня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина розповіла, для чого президенту Росії Володимиру Путіну потрібна війна проти нашої країни. Про це вона повідомила в ефірі програми "Свобода слова".

У Кабміні розповіли, навіщо Путіну війна з Україною

Володимир Зеленський та Володимир Путiн

За її словами, загострення ситуації на лінії фронту на Донбасі є вигідним для Володимира Путіна, тому, що може підняти його рейтинг. Вона зазначила, що наша країна чекає, що Захід посилить санкції проти Росії, якщо в Кремлі не відмовляться від планів з загострення військової ситуації.

Стефанишина сказала, що таким чином господар Кремля піднімає свої рейтинги і використовує ескалацію як передвиборча технологія. Вона нагадала, що восени 2021 року в Росії пройдуть вибори в державну думу, а на тлі внутрішніх проблем в РФ війна буде стратегією Путіна на виборах, щоб відвернути увагу громадян.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Останнім часом країна-агресор продовжує стягувати війська до кордонів з Україною і на територію тимчасово окупованого Криму. Російська пропаганда водночас загрожує Україні великою війною.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чого Володимир Зеленський очікує від Джо Байдена.

Читайте також про можливе вторгнення з боку Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини