Головна Новини Політика зовнішня політика У Кабміні перерахували головні тези російської пропаганди проти України: список
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні перерахували головні тези російської пропаганди проти України: список

Ткаченко назвав три головних фейки пропаганди Росії

25 лютого 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко перерахував головні тези і фейки російської пропаганди, які використовуються проти нашої країни для спотворення образу українців. Про це він написав на своєму каналі в Telegram.

У Кабміні перерахували головні тези російської пропаганди проти України: список

Фото: Google

За словами Ткаченка, протистояти пропаганді Кремля допомагає критичне мислення. Він зазначив, що всі повинні пам'ятати про те, що російську пропаганду намагаються донести в будь-який спосіб і перерахував кілька тез, які Росія використовує проти України в інформаційному полі.

Першим фейком пропаганди РФ Ткаченко назвав розповіді про те, що влада України утискають російськомовне населення. Він зазначив, що цей фейк з'явився давно, проте черговим приводом для його трансляції стало набуття чинності норм закону про функціонування державної мови. Міністр сказав, що Росія відразу почала звинувачувати Україну в русофобської політики і дискримінації російської мови. Це робиться для того, щоб поляризувати суспільство і переконати етнічних росіян і російськомовних українців в тому, що їх права в Україні порушуються.

Другим штампом російської пропаганди Ткаченко назвав тезу про те, що Україна не є самостійною державою і управляється західними країнами. Він зазначив, що Кремль постійно використовує цю тезу і навів приклад ситуації з санкціями проти газопроводу "Північний потік-2", коли в Росії заявили, що Захід використовує Україну для протистояння з ними. Міністр сказав, що це робиться для того, щоб Україна залишалася залежною від Росії в енергетичному плані.

Третім фейком міністр назвав тезу про те, що санкції проти телеканалів Медведчука нібито є утиском свободи слова через те, що рейтинг президента Зеленського падає. Причиною просування цієї тези Ткаченко назвав те, що Росія втратила величезний медійний ресурс в Україні, який маніпулював налаштованими і думками людей. Крім того, були накладені особисті санкції на соратників Путіна, що викликало гостру реакцію в Кремлі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що США готові до посилення санкцій проти Росії.

Читайте також про зміни військового керівництва України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини