Головна Новини Політика зовнішня політика У Газі загинули півтисячі людей: що сталось
commentss НОВИНИ Всі новини

У Газі загинули півтисячі людей: що сталось

За різними оцінками, від удару по лікарні загинуло від 500 до 1200 осіб

17 жовтня 2023, 23:13
Поділіться публікацією:

В секторі Газа від удару по лікарні загинуло від 500 до 1200 осіб. Про це повідомляють "Коментарі". 

У Газі загинули півтисячі людей: що сталось

Сектор Газа

ХАМАС звинуватив у здійсненні цього удару авіацію ЦАХАЛа, Ізраїль припустив, що на медичну установу могла впасти ракета джихадистів. Згодом, армія Ізраїлю заявила, що відповідальність за удар по лікарні несе угруповання "Ісламський джихад".

Після трагедії президент Палестини оголосив триденну жалобу за жертвами смертоносного удару.

Через удар на Західному березі ріки Іордан спаханули безпорядки, в столиці Іорданії Аммані натовп пішов на штурм посольства Ізраїля.

Росія та ОАЕ запросили на завтра термінове засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з ударом по лікарні у секторі Газа. Вони вимагатимуть від Ізраїлю негайно зупинити військову операцію у Газі.

Нагадаємо, що бойові дії в секторі Газа розпочалися з атаки ісламського руху ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. За добу терористи проникли на територію півдня країни, де жорстоко вбили за різними оцінками від 1200 до 1300 осіб, переважно цивільних. Вони розстріляли учасників музичного фестивалю, знищили населення кібуцу Кфар-Аза, вбивали цивільних ізраїльтян, які рухались на авто по трасам. А також випустили по містам єврейської держави тисячі ракет.

У відповідь Ізраїль оголосив про проведення військової операції "Залізні мечі". Під час неї була оголошена блокада сектору Гази, звідки ХАМАС атакував Ізраїль. Щоправда, згодом Ізраїль відновив водопостачання сектору. Але у відповідь на напад він став наносити авіаудари по об'єктах ХАМАС в секторі Газа. Арабські країни та ООН вимагали відмовитися від авіаударів та проведення наземної операції в Газі. Ізраїль погодився відкласти її проведення, давши час населенню сектору піти до Єгипту або перемістится на південь анклаву.

Тим часом, Єгипет розлютився і перейшов до погроз Заходу: що сталося.

У Балтійському морі пошкоджено важливий об'єкт.

А Арестович розповів про таємні переговори Кремля щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини