Головна Новини Політика зовнішня політика У Балтійському морі пошкоджено важливий об'єкт
commentss НОВИНИ Всі новини

У Балтійському морі пошкоджено важливий об'єкт

Раніше у НАТО побоювалися, що метою атаки Росії можуть стати підводні кабелі

17 жовтня 2023, 21:19
Поділіться публікацією:

У Балтійському морі було пошкоджено кабель зв'язку між Швецією та Естонією, заявив шведський міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін. Про це повідомляють "Коментарі".

У Балтійському морі пошкоджено важливий об'єкт

На Балтиці все більше переважає НАТО

За його словами, кабель був пошкоджений у тому ж районі, що раніше пошкоджений газопровід Balticconnector.

"Нині ми не можемо сказати, що пошкодило кабель", — заявив міністр на прес-конференції. Проте він запевнив, що кабель не порвався.

На даний момент також відбувається розслідування пошкодження газопроводу Balticconnector між Фінляндією та Естонією. У цьому підозрюють російське судно "Севморшлях", повідомили у прес-службі фінської Центральної кримінальної поліції. Крім того, серед "підозрюваних" й інші судна, які перебували у момент пошкодження газогону у цьому квадраті. Зокрема, йдеться про Newnew Polar Bear.

Нагадаємо, що раніше в НАТО заявляли про небезпеку – Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі. Як зазначають експерти, понад 95% міжнародного інтернет-трафіку передається близько 400 підводних кабелів. За ними "щодня проходять фінансові операції у сумі близько 10 трильйонів доларів США".

Тим часом, у Росії проговорилися про калік, які повернулися з України. Російський чиновник назвав шокуючі дані щодо кількості ампутантів, які повертаються з війни в Україні.

Ізраїль назвав умови закінчення війни. Єврейська держава може відмовитись від проведення наземної операції та ударів по сектору Газа, але при виконанні трьох умов.

А збірна України шокувала англійців у футбольному матчі. Українські футболісти обіграли юніорську команду англійців та очолили групу за вихід на Євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини