Головна Новини Політика зовнішня політика У Європі прогнозують зникнення людей на одній із територій
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі прогнозують зникнення людей на одній із територій

Вірменське населення практично у повному складі має намір залишити Карабах, контроль над яким повернув Азербайджан

29 вересня 2023, 16:18 comments1108
Поділіться публікацією:

Майже все населення Нагірного Карабаху найближчим часом може залишити регіон, рятуючись від наслідків військової операції Азербайджану, а також побоюючись можливих етнічних чисток. Таке побоювання висловив координатор співробітництва з Південним Кавказом у міністерстві закордонних справ Німеччини Робін Вагенер, повідомляють "Коментарі".

У Європі прогнозують зникнення людей на одній із територій

Монумент "Ми - наші гори" на в'їзді до Степанакерту-Ханкенді

"Вже кілька днів колони автомобілів з десятками тисяч людей рухаються дорогою, що веде з Нагірного Карабаху до Вірменії, — заявив Вагенер. — Доводиться побоюватися, що найближчими днями до них приєднається переважна більшість жителів, через що Нагірний Карабах може майже обезлюдніти" .

"Багато жителів Нагірного Карабаху більше не бачать для себе безпечного майбутнього в регіоні", — констатував він.

Нагадаємо, що президент Азербайджану Ільхам Алієв гарантував вірменській громаді Карабаху безпеку. Проте зі 120 тисяч населення самопроголошеної республіки вже 50-70 тисяч чоловік її покинули.

Понад тридцять років етнічного конфлікту між Азербайджаном та Вірменією змушують вірмен Карабаха побоюватися помсти з боку азербайджанців. У тому числі за військові злочини вчинені вірменськими формуваннями в ході багаторічного конфлікту. Зокрема, різанину в Ходжали та вигнання азербайджанського та курдського населення Карабаху на початку 90-х.

Тим часом, у МЗС відповіли Орбану, який уже не пам'ятає кордону України. Прем'єру Угорщини нагадали про міжнародно визнані кордони нашої країни.

Президент Латвії назвав три чинники, які змусять Путіна припинити війну. Едгарс Рінкевич вважає, що поки Захід повністю не згуртувався довкола України, говорити про швидку перемогу Києва дуже складно.

А Данілов розповів, де знаходяться його сини, доки йде війна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини