Головна Новини Політика зовнішня політика Євросоюз не допоможе Україні військами у разі вторгнення Росії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз не допоможе Україні військами у разі вторгнення Росії: подробиці

Водночас Україна може бути впевнена у політичній, дипломатичній, економічній і фінансовій підтримці ЄС

17 листопада 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

Євросоюз  не допоможе   нашій країні військовою силою вразі можливої агресії з боку Росії, бо між  європейською спільнотою  та Києвом не існує оборонного альянсу. Але  наша країна може розраховувати   на надання  політичної, економічної, та фінансової допомоги від Брюсселя. Про це заявив представник ЄС Жозеп Боррель  під час брифінгу, на якому підсумував робоче засідання  Ради міністрів ЄС з питань оборони. Про це інформує  "Укрінформ".

 Євросоюз не допоможе Україні військами у разі вторгнення Росії: подробиці

Жозеп Боррель (фото з відкритих джерел)

За словами посадовця ЄС,  спільнота  буде активно реагувати в рамках наших дій, які запроваджені з тих років, коли РФ окупувала Кримський півострів та почала військову агресію на Донбасі.

Він зазначив, що євроспільнота уважно відстежує всю наявну інформацію, яку надають американські та українські партнери.

Представник оборонної ради ЄС   запевнив  про підтримку нашої країни в політичній, економічній, фінансовій  допомозі  від країн Євроспільноти.

 Разом з тим політик зазначив, що  у двосторонній Угоді про асоціацію між ЄС та нашою державою не йдеться про  створення військового союзу.

За його словами, європейські  політики солідарні з нашою державою і підтримують справедливі зусилля  про захист та підтримку її територіальної цілісності.  

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Кулеба назвав умову, коли Київ допоможе ЄС вирішити питання з мігрантами з БілорусіІдея німецького депутата Нільса Шміда про те, щоб перенаправити в Україну мігрантів, які зібралися на польському кордоні, могла б обговорюватися, якби Україна була членом ЄС. І тоді міграційна криза була спільною проблемою, яку довелося вирішувати, в тому числі й Україні.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Народ

18 листопада 2021, 09:56

иван, якщо б менше в Україні було подонків та зрадників таких як ви ,які з хлібом та сіллю будуть зустрічати окупантів росіян і принижувати своїх війскових то росіяни і не мріяли би наступати на Україну. Якщо ви так любите москалів то валіть до них і кохайтесь з москалями. Розвелося битлоти москальської.

иван

18 листопада 2021, 07:24

Даже ни секунды не сомневался в этом. Придется встречать хлебом-солью россиян, свои-то вояки горазды только по брошенным квартирам шастать да ханку жрать.


Новини