Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба назвав умову, коли Київ допоможе ЄС вирішити питання з мігрантами з Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав умову, коли Київ допоможе ЄС вирішити питання з мігрантами з Білорусі

Глава МЗС Дмитро Кулеба вважає, що німецький депутат Нільс Шмід та його колеги мають зосередитися на допомозі Україні стати членом ЄС

17 листопада 2021, 16:24
Поділіться публікацією:

Ідея німецького депутата Нільса Шміда про те, щоб перенаправити в Україну мігрантів, які зібралися на польському кордоні, могла б обговорюватися, якби Україна була членом ЄС. І тоді міграційна криза була спільною проблемою, яку довелося вирішувати, в тому числі й Україні. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку висловив глава МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "1 1".

Кулеба назвав умову, коли Київ допоможе ЄС вирішити питання з мігрантами з Білорусі

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр зазначив, що офіційно Київ не отримував жодних пропозицій щодо вирішення міграційного питання на польському кордоні. Було лише суб'єктивне висловлювання Нільса Шміда.

За словами Дмитра Кулеби, єдина можливість залучити Україну до активного вирішення проблеми з мігрантами – це ухвалити політичне рішення, що давно вже перезріло, про приєднання України до ЄС. Якби Україна була повноправним членом Європейського Союзу, тоді б і питання, які турбують ЄС, довелося б вирішувати разом, нести за це також відповідальність разом.

У цьому контексті Дмитро Кулеба закликав німецького депутата Шміда та його колег активніше працювати у тому напрямку, щоб Україна приєдналася до ЄС.

Дмитро Кулеба наголосив, коли Україна стане повноправним членом ЄС, тоді можна буде про щось дискутувати, щось обговорювати, а поки цього не сталося, Україна не потребує порад та рекомендацій. Кожен діє на свій розсуд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада Польщі вважає, що мігранти можуть піти через Україну і вже далі знову спробувати прорватися до Польщі, а далі до інших країн Європейського Союзу. Про таке рішення має знати Київ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://1plus1.ua/ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини