Головна Новини Політика зовнішня політика У Байдена розповіли, що робитимуть США, якщо Росія нападе на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена розповіли, що робитимуть США, якщо Росія нападе на Україну

Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, що буде в разі масштабної агресії Росії проти України

12 квітня 2021, 12:05 comments3532
Поділіться публікацією:

В адміністрації нового президента США Джо Байдена розповіли, що буде, якщо Росія зважиться на масштабну військову агресію проти України. Про це розповів держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю американському виданню "NBC News".

У Байдена розповіли, що робитимуть США, якщо Росія нападе на Україну

Президент США Джо Байден

За його словами, якщо кремлівський режим Володимира Путіна піде на загострення ситуації на Донбасі й посилить агресію проти України, то Росія дуже дорого заплатить за це. Він зазначив, що в США знайдуть механізми для того, щоб залучити РФ до відповідальності за її агресивні дії.

Блінкен сказав, що Джо Байден чітко дав зрозуміти, що якщо Росія буде вести агресивну і безрозсудну політику, то будуть серйозні наслідки, а Москва заплатить серйозну ціну за свої дії. Також дипломат додав, що американський лідер говорив, що з Росією потрібно співпрацювати в тих сферах, які становлять спільний інтерес, зокрема, в питаннях контролю над озброєннями.

Довідка: Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну за всю історію кількість голосів виборців. У грудні його перемогу офіційно затвердила Колегія виборців.

Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, оскільки пост він зайняв у віці 78 років. Під час першої телефонної розмови з Володимиром Путіним Байден обговорив з главою Кремля питання продовження договору про скорочення стратегічних озброєнь, отруєння опозиціонера Олексія Навального, втручання в американські вибори й російську агресію на Донбасі. Байден заявив про підтримку територіальної цілісності та державного суверенітету України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в ТКГ назвали умову для силового звільнення ОРДЛО.

Читайте також про можливий наступ Росії на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини