Головна Новини Політика зовнішня політика Туреччину попросили визначитись, з ким вона
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччину попросили визначитись, з ким вона

Євросоюз попросив визначитися Туреччину, з ким вона

13 жовтня 2023, 17:06
Поділіться публікацією:

Віце-президент Єврокомісії Схінас заявив, що Туреччина "має обрати, на якому боці історії вона хоче бути". Про це повідомляють "Коментарі".

Туреччину попросили визначитись, з ким вона

Туреччина не входить до ЄС, но є членом НАТО

"З нами — з Європейським Союзом, НАТО, нашими цінностями, духом Заходу — або з Москвою, Тегераном, ХАМАС і "Хезболлах". Відповідь має бути зрозумілою", — підкреслив високопоставлений єврочиновник під час конференції Східного Середземномор'я та Південно-Східної Європи, організованої Дельфійський економічний форум у Брюсселі.

Нагадаємо, що під час конфлікту між ХАМАС та Ізраїлем президент Туреччини Ердоган запропонував себе як посередник у переговорах, зідзвонювався з Путіним з цього ж питання, а також заявив про необхідність створення Палестинської держави. Він не засудив ХАМАС за його напад. Навпаки, він засудив удари Ізраїлю по сектору Газа, які єврейська держава стала завдавати після вбивства ХАМАС понад 1000 ізраїльтян. Ердоган назвав атаки Ізраїлю проти ХАМАС у секторі Газа "ганебними". За його словами, "Ізраїль поводиться не як держава".

"Ізраїль не повинен забувати, що, якщо він поводитиметься як організація, а не як держава, зрештою до неї будуть ставитись саме так", – додав він.

Нагадаємо, що усі 27 держав ЄС підтримали право Ізраїлю на самооборону. Таку саму позицію зайняв Північноатлантичний альянс, в якому є Туреччина.

Тим часом, Зеленський попередив про підготовку РФ до нового терору.

ЗМІ розповіли про дві країни, які виграють від палестино-ізраїльської війни.

А Путін цинічно застеріг Ізраїль від військової операції у секторі Гази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини