Головна Новини Політика зовнішня політика Туреччина назвала єдиний спосіб деокупувати український Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина назвала єдиний спосіб деокупувати український Крим

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу єдиним можливим способом деокупації Криму називає дипломатичний шлях

23 серпня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, який представляє офіційну Анкару на саміті "Кримської платформи", вважає, що єдиним можливим варіантом змусити Росію піти з українського півострова є дипломатичний. Як інформує видання "Коментарі", про це Мевлют Чавушоглу заявив під час свого виступу на саміті, пише "Європейська правда".

Туреччина назвала єдиний спосіб деокупувати український Крим

Мевлют Чавушоглу. Фото: aa.com.tr

Чавушоглу зазначив, те, що відбулося в Криму у 2014-му році, показало, що міжнародні інститути виявилися до цього не готові. Навіть в ООН не могли знайти рішення, як реагувати на те, що відбувається. Турецький дипломат вважає, що сьогодні є тільки один прийнятний спосіб, як деокупувати українські території, — це мирний шлях, дипломатичний.

За словами Мевлюта Чавушоглу, саміт "Кримської платформи — важливий складник великого процесу після повернення українського Криму назад в Україну. Такий міжнародний майданчик потрібен для того, щоб держави, які твердо стоять на тому, що "Крим — це Україна", могли краще координувати свої зусилля, бути єдиними в діях, що мають підтримувати Україну. Туреччина в цьому питанні не змінює своїх переконань, тому як і раніше висловлюється за відновлення територіальної цілісності України, включаючи анексований Крим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський заявив, що без втручання міжнародного товариства самотужки Україні дуже складно домогтися деокупації Криму. "Кримська платформа" повинна допомогти Києву скоординувати зусилля усіх цивілізованих країн і нарешті змусити Москву вивести свої війська з української території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини