Головна Новини Політика зовнішня політика Туга за СРСР: експерт пояснила, що Росія може зробити з ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Туга за СРСР: експерт пояснила, що Росія може зробити з ОРДЛО

Російський уряд може спробувати приєднати окуповану територію Донбасу, вважає фахівець

15 квітня 2021, 18:11
Поділіться публікацією:

Нарощування військової міці російської армії поблизу українських кордонів може відбуватися з кількох причин. Одним із варіантів є ймовірне бажання приєднати окуповані території Донецької та Луганської областей до Росії. Про таку думку відомої фінської експертки, голови відділу досліджень Європейського центру гібридної компетенції Ханни Сміт повідомляє новинне видання YLE.

Туга за СРСР: експерт пояснила, що Росія може зробити з ОРДЛО

Фінська експертка Ханна Сміт. Фото: ATV

Сміт впевнена, що в російському уряді чітко простежується туга за Радянським Союзом. Це і змушує Росію виявляти агресію в багатьох пострадянських країнах. Як приклад експертка наводить Грузію, Вірменію і навіть постійну підтримку Путіним диктаторського режиму Лукашенка в Білорусі.

Україна, вважає Ханна Сміт, є ще однією "стратегічною" зоною для РФ. З огляду на те, що на окупованих бойовиками територіях досі спостерігаються проросійські настрої, це може спричинити серйозні наслідки.

За словами Сміт, в Росії можуть влаштувати чергове оголошення "незалежності Донбасу". З великою ймовірністю за цим подальшим кроком стане приєднання окупованих територій до РФ, як це свого часу сталося з Кримським півостровом.

Ханна Сміт каже, що на подібний розвиток подій вказують окремі фактори. При цьому експерт припускає, що нинішнє скупчення російських військовослужбовців неподалік кордонів України є просто маневром, здатним відвернути увагу. На думку фінської спеціалістки, російський уряд міг просто вдатися до банального залякування українців.

Про ймовірність повномасштабного наступу російської армії на Україну Сміт відгукується з відносною впевненістю. Присутності росіян на окупованій території експертка не заперечує. При цьому вона нагадує, що через лінію розмежування проходить значна кількість замінованих ділянок. Військові РФ можуть просто не ризикнути напасти на позиції ВСУ, щоб не зазнати значних втрат.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли, на думку колишнього радника Путіна, може статися напад РФ на Україну. Разом із цим ви можете дізнатися про пожежу в одному з військових польових таборів росіян неподалік українських кордонів. У цьому матеріалі присутнє відео.

Також на порталі ми розповідали, чому Україні не варто розслаблятися напередодні прийдешньої розмови Байдена і Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини