Головна Новини Політика зовнішня політика Третя світова війна та нова "Ялта": ймовірність сценаріїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Третя світова війна та нова "Ялта": ймовірність сценаріїв

Експерти обговорили, яким може бути майбутнє

21 березня 2023, 12:19 comments1474
Поділіться публікацією:

Ймовірність реалізації сценаріїв світового розвитку на 2023-2024 роки представила компанія Advanter Group, опитавши 163 експертів та 70 "не експертів". Про вірогідні сценарії світового розвитку на наступні два роки повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії.

Третя світова війна та нова "Ялта": ймовірність сценаріїв

Експерти намагаються розгадати майбутнє

Серед опитаних переважає скепсис щодо перспектив глобалізації, в яку продовжують вірити лише 30% респондентів. Натомість 60% надає перевагу ймовірній регіоналізації та локальному протекціонізму.

В ймовірність світової війни на терені України, Тайваню та Ірану вірять близько 40% респондентів, в зниження її вірогідності близько 60-70%.

Про ймовірність яких сценаріїв ще говорять експерти та як оцінюють їх вирогідність?

Ймовірність продовольчої кризи експерти оцінюють в менше ніж 30%. Нова "Ялта": конференція про новий світовий порядок — менше 40%. Трансформація існуючих або створення нових глобальних інституцій, спроможних відповідати на виклики — близько 45%. Штучний інтелект, як благо, зокрема як ефективний помічник в праві, регулюванні, економіці — близько половини опитаних.

При цьому більшість, а саме — 60% — схиляються до думки, що найближчим часом варто очікувати наростання глобальних загроз, а саме — екологічних негараздів, пандемій та техногенних катастроф. Вирогідність глобальної рецесії оцінюють, як ймовірну 40% опитаних експертів. Понад половина опитаних впевнені в збереженні цілісності Росії та посиленні китайсько-американських торгівельних війн у найближчі два роки.

Тим часом, ООН визначила найщасливіші країни світу — серед лідерів найнеочікуваніші країни.

До України прибув азійський лідер — конкурент Китаю.

А до Африки — український корабель з зерном.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини