Головна Новини Політика зовнішня політика Проти російського сценарію: до Африки прибуло судно з українським зерном
commentss НОВИНИ Всі новини

Проти російського сценарію: до Африки прибуло судно з українським зерном

Україна говорить про "гуманітарний кейс" та зрив "російського сценарію"

21 березня 2023, 11:08
Поділіться публікацією:

​​30 тис. тонн пшениці доправило судно Valsamitis до кенійського порту Момбаса, в рамках гуманітарної програми президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію голови Офіса президента Андрія Єрмака. Це вже п’яте судно, що доставляє українське зерно до Африки в межах програми президента.

Проти російського сценарію: до Африки прибуло судно з українським зерном

Зерно з України надходить до Африки

"Головна її мета — подолання глобальної продовольчої кризи, зокрема в країнах, що найбільше потерпають від голоду, — пише Андрій Єрмак в своєму телеграм-каналі. — На офіційній церемонії зустрічі вантажу були присутні: заступник Президента Республіки Кенія Рігаті Гачагуа, Посол України в Республіці Кенія Андрій Праведник, посли країн – донорів програми. Також для участі в урочистостях до Момбаси прибув доктор Крістофер Фомуньо, амбасадор міжнародної Координаційної групи із запобігання голоду (ICGPH), яка забезпечує функціонування гуманітарної програми Володимира Зеленського Grain from Ukraine".

Відправлення цієї партії українського зерна відбулося за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP), а також завдяки фінансовій допомозі урядів Великої Британії, Норвегії, Бельгії, Нідерландів, Швейцарії, Італії, Словенії та Чехії.

Загальний обсяг аграрної продукції, переданої країнам Африки в межах гуманітарної програми, становить понад 140 тис. тонн.

"Продовжуємо працювати. Нам вдалося запобігти російському сценарію глобального голоду", — написав також Єрмак.

Нагадаємо, що за даними експертів Росія після початку широкомасштабної війни в Україні намагається підкупити країни Африки, пропонуючи їм українське зерно.

Окрім цього, в російських школах почали вивчати деякі африканські мови.

Тим часом, стало відомо з чим може бути пов'язана "бавовна" в Джанкої.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини