Головна Новини Політика зовнішня політика Транзит газу через Україну: Зеленський пропонує Німеччині стати гарантом
commentss НОВИНИ Всі новини

Транзит газу через Україну: Зеленський пропонує Німеччині стати гарантом

Зеленський пропонує Німеччині стати гарантом транзиту газу через Україну

14 лютого 2022, 17:15
Поділіться публікацією:

Очільник нашої країни Володимир Зеленський запропонував  німецькій владі бути гарантом в питанні транзиту голубого палива через українську територію. Необхідно зробити початок для стратегічного діалогу в площині енергетики.  Про це інформують "Коментарі", посилаючись на заяву українського президента, яку він озвучив, проводячи спільний   брифінг за участі канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Транзит газу через Україну: Зеленський пропонує Німеччині стати гарантом

Олаф Шольц прибув з візитом в Україну (фото з відкритих джерел)

Як сказав Володимир Зеленський, він надав пропозицію щодо початку стратегічного  діалогу  в енергетичній площині. Тут мають бути  сформовані енергетичні гарантії та  визначено дієву підтримку  України в енергетичній площині. І тому важливо, щоб Німеччина погодилась бути  українським гарантом  в питанні продовження транзиту голубого палива нашою територією.

До слова, дієвою зараз є газова угода між НАК "Нафтогаз України" та російським ПАТ "Газпром", яку було  укладено в кінці 2019 року терміном дії на п’ять років. За документом передбачене бронювання "Газпромом" потужностей для транзиту в обсязі 65 млрд куб. м (178 млн куб. м на добу) у 2020 році та по 40 млрд куб. м у 2021-2024 роках.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що канцлер ФРН привіз в Україну сто мільйонів євро підтримки. Після двох годин перемовин, президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц, вийшли до преси на брифінг та зробили декілька заяв. Стало відомо, що Німеччина готова фінансово підтримати Україну і пообіцяла сто мільйонів євро підтримки. Проте мова не йде про поставку зброї. Натомість, від Зеленського Шольц вимагав проведення  прямих переговорів Києва та Москви.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини